in All Sports

Ion Ţiriac a câştigat alegerile pentru conducerea FRT şi promite să rezolve problema finanţării federaţiei. 

Din 2017, Federaţia Română de Tenis n-a mai avut finanţare de la stat după ce George Cosac a câştigat alegerile şi totul a fost contestat în instanţă. Au fost tot felul de probleme, în ciuda faptului că echipa naţională de Fed Cup avea rezultate foarte bune, iar Simona Halep era pe primul loc în clasamentul WTA şi câştiga Grand Slamuri.

Ţiriac a ieşit la rampă fix înainte de a împlini 80 de ani şi a promis că problema finanţării se va rezolva.

Însă părerea mea e că miza lui Ţiriac e alta: Arenele BNR. Ţiriac, alături de Ilie Năstase şi Simona Halep + alţi mari jucători au dat în judecată BNR la finalul lui 2017. Cereau ca Arenele BNR să fie trecute în administrarea statului, ca să se poată moderniza. Au pierdut acel proces, instanţa le-a respins calitatea procesuală. Cu alte cuvinte, instanţa le-a zis că n-au nicio calitate juridică prin care să poată cere asta de la Banca Naţională.

Aşa că domnul Ţiriac a intrat în horă încă o dată, iar acum este preşedintele FRT, poziţie din care poate cere statului român să facă ceva cu Arenele BNR.

Pe de altă parte, şi Mugur Isărescu şi-a rezolvat problemele cu PSD-ul şi pare foarte aprope de un nou mandat la BNR. Ceea ce înseamnă că vom avea parte în curând de o confruntare a titanilor 🙂

Nu-mi dau seama de ce ţine BNR cu dinţii de Arene, însă mai trec ocazional pe acolo şi am văzut deseori oameni jucând tenis pe terenuri. O să presupun că sunt nişte şmecheri din Banca Naţională, nu ştiu să se închirieze cu ora terenurile alea.

Însă Ţiriac e în punctul în care îşi doreşte să lase o moştenire cât mai mare României, după ce a făcut şi acel pantinoar din Otopeni. 

România merită turnee ATP şi WTA la Bucureşti, măcar pentru ceea ce au reuşit sportivii noştri în ultimii 50 de ani în aceste sporturi. Pentru asta e nevoie de un complex care să poată găzdui aceste turnee. Iar Arenele BNR sunt locul perfect pentru asta.

Imaginea e din complexul de la Roland Garros, însă la cât spaţiu e la BNR, se poate face ceva similar şi la Bucureşti.

1 comentariu. Leave new

  • Tu chiar crezi ca Țiriac face ceva pentru altcineva in afara de el? Asa naiv esti? Patinoarul a fost făcut cu bani de la Telekom. Nu numai ca Țiriac nu a plătit 1 leu dar cred ca a iesit si in profit. Stii cumva cum a construit cartierul Stejarii? Defrișand pădurea Băneasa? Ia încearcă să tai tu un copac din fata blocului! Chiar nu stiai ca de la Țiriac nu vezi un pahar cu apa daca nu are el un interes? Nu intru in detalii cu Arenele BNR, e prea complicat. Dar bag mana in foc ca in acte va apărea….Ion Ion Țiriac. Cum Ion Ion? Adică fii-su!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu