Au trecut 3 ani de când CEO-ul Eurosport, Peter Hutton, spunea că România e o piaţă importantă în regiune şi că vom avea în curând meciurile din Premier League în HD. Între timp, Hutton a fost recrutat de Facebook să se ocupe de dezvoltarea zonei de content pe sport.

Sincer să fiu îmi luasem gândul de la problema asta, mă mulţumeam cu faptul că Telekom Sport transmite meciurile de duminică şi că Liverpool a jucat destule duminici în campionatul trecut.

Însă fix când credeam că n-o să ne întâmple niciodată schimbarea asta, Eurosport 1 HD a început să transmită semnalul românesc. Adică acum nu mai sunt diferenţe între ce vedem pe SD şi HD. Până acum pe HD era transmisiunea internaţională, în timp ce pe SD era cea românească. Aşa se făcea că vedeam uneori meciuri ale jucătoarelor de tenis din România în SD, în timp ce pe HD erau alte partide.

Partea bună e că transmisia de pe HD e înainte cu vreo 10 secunde faţă de cea de pe SD, nu ştiu dacă e cazul şi la meciurile de Premier League, dar cam aşa era la alte programe când am testat.

Partea proastă e că acum nu mai poţi selecta limba în care vrei să se audă comentariul. La turneele de Grand Slam era util uneori să schimbi sunetul cu cel în engleză şi să-i auzi pe sportivi vorbind în loc să încerci să desluşeşti ce spun în timp ce se aude în paralel şi o traducere aproximativă (ştiu că e dificil să traduci în timp real, mai ales după ce ai comentat un meci 2-3 ore, tocmai de-aia preferam de multe ori să schimb sunetul).

În rest nu aştept decât să se facă 9 august şi să înceapă noul sezon, mai sunt fix 6 săptămâni până atunci 🙂