in Web

E 2019 dar Instagram şi Twitter tot n-au multi-user access pe conturi

A fost spart contul de Instagram al Simonei Halep. Nişte hackeri au postat câteva story-uri aseară, au fost rapid şterse, acum se lucrează la soluţionarea problemei.

Am auzit recent de multe probleme de genul ăsta, în care oamenii şi-au pierdut conturile de Instagram, ceea ce pentru unii a fost extrem de nasol, că au rămas fără obiectul muncii.

Nu ştim exact unde a fost breşa de securitate în cazul Simonei Halep, însă una dintre variante poate fi legată de numărul persoanelor care au parola.

Pentru că e 2019, însă Instagram tot n-a implementat niciun sistem de gestionare a conturilor de brand sau de vedete (sportivi, actori etc.). Vorbim de un business care face milioane de la branduri şi din care se fac alte milioane (care ajung la Influenceri), dar nimeni nu s-a gândit că nu-i ok să dai parola de la unul la altul.

Presupun că şi în cazul Simonei Halep are ea parola, o mai are managerul de comunicare, poate că o mai au 2-3 persoane, în caz că e nevoie să-i posteze cineva când ea se concentrează la meciuri.

Iar problema nu-i doar la Instagram, recent am avut nevoie de acces la contul de Twitter al unui client şi a trebuit să ne dea parola, apoi s-o schimbe.

Cât de greu e să implementezi un sistem prin care mai mulţi useri au acces la acelaşi cont? E bine că lucrează la rafinarea algoritmilor şi la filtre pentru stories, dar la chestii serioase nu se bagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu