Gică Hagi este unul dintre cei mai vehemenţi critici ai modului în care sunt organizate cupele europene în acest moment. În viziunea sa, campioanele din fiecare ţară ar trebui să joace direct în grupele Champions League şi să beneficieze de milioanele pe care le primesc toate echipele din grupe, în locul echipelor de pe locurile 2, 3 şi 4 din campionatele puternice (Anglia, Spania, Italia, Germania, Franţa).

În seara asta, Viitorul Constanţa, echipa lui Gică Hagi, a pierdut cu 6-3 primul tur al preliminariilor Europa League contra celor de la Gent.

Şi între aceste două informaţii apare problema, de fapt.

Pe de-o parte, ceea ce ar vrea Hagi este corect. Liga Campionilor să îi pună la masă pe toţi campionii, de pe picior de egalitate.

Pe de altă parte, ceea ce poate echipa lui Hagi este la nivelul ăsta. 6 goluri încasate de la o echipă bunicică din Belgia. Asta în condiţiile în care Belgia nu-i vreun mare campionat de fotbal.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă Viitorul întâlnea o câştigătoare de cupă din Anglia, Spania sau Italia? Cum s-ar fi încheiat, să spunem, un meci între Valencia şi Viitorul? 8-0? 9-2? 11-4?

E normal să ne dorim un loc la masa bogaţilor, însă trebuie să acceptăm în acelaşi timp şi că noi suntem săracii în toată povestea asta.