Cred că pe la Fifa 99 am auzit prima oară de ideea unui “patch” cu jucători români. Umbla vorba pe la şcoală că ar exista un pachet neoficial pe care îl poţi instala ca să joci cu Steaua, Rapid şi Dinamo, cu numele jucătorilor şi poziţiile lor reale. 

Nu ştiu cât a durat până am obţinut acel patch, nici nu-mi amintesc de la cine sau dacă a fost chiar la Fifa 99. Poate să fi fost la 2001? Cert e că la un moment dat am pus mâna pe el şi ţin minte că mă amuzam văzând că niciun jucător nu seamănă cu realitatea.

Ronaldo, Ronaldinho, Zidane şi alţii semănau aşa mult în joc. Sau, mă rog, aşa ni se părea nouă pe vremea aia :)) 

Dar nici nu-mi trecea prin cap că o să avem în vreo versiune de FIFA o secţiune oficială cu campionatul românesc. Ce-i drept, pe vremea aia nici nu cred că se dezvolta jocul în România, EA Games nu avea birouri aşa mari la Bucureşti (nu aveau deloc, cred).

Cert e că anii au trecut şi a venit momentul ăsta, FIFA 20 va avea toate cele 14 echipe din Liga I, cu numele jucătorilor şi tot ce trebuie. Ba chiar au şi mappat feţele unor jucători importanţi, precum Ţucudean, Mitriţă şi Puşcaş. 

Mai e puţin până la finalul lui septembrie, până atunci o să mai revin cu updateuri pe măsură ce se mai anunţă lucruri (trebuie să apară în curând şi demo-ul).