Am descoperit recent un clip cu cele mai bune faze din Spikeball în 2018 şi după 2 minute încercam să-mi dau seama la ce naiba mă uit. Cred că am avut fix aceeaşi reacţie ca atunci când am văzut primul meci de curling. După ce mi-am mai venit în fire, am căutat mai multe informaţii, şi dacă tot sunt familiarizat cu conceptul, e păcat să nu împărtăşesc.

Spikeball-ul nu e chiar un sport, dar o să vă explic mai jos care-i treaba cu el.

Roundnet-ul a apărut în 1989, ca un derivat din volei. Până prin 1995 deja se fâsâise treaba şi risca să devină doar un sport uitat în negura timpului, un experiment nereuşit.

Asta până în 2008, când un american angajat la Microsoft s-a apucat să dezvolte în paralel cu jobul de corporaţie un start-up numit Spikeball Inc. Compania produce echipamente pentru sportul roundnet, iar cu timpul sportul a preluat numele principalului furnizor. Simplu, nu?

Anul trecut au avut vânzări de 18,5 milioane de dolari, ceea ce e enorm dacă ne gândim că un set e sub 100 de dolari. Cred că nu e exagerat să spunem că sunt 1-2 milioane de jucători în SUA (dacă ne gândim că se joacă în 4 persoane şi vând deja de vreo 10 ani produsele).

Am lăsat mai jos clipuri cu regulile, povestea fondatorului şi cele mai spectaculoase lovituri din 2017.