Nicuşor Dan anunţă pe pagina de Facebook (unde a început să comunice constant şi consistent, finally) că se schimbă scările rulante de la pasajul pietonal de la Universitate. Mi se pare fascinant cât de mult au stat stricate acele scări rulante. Cred că primele mele amintiri din oraş sunt de prin 1994-1995. Adică acum 30 de ani. În timpul ăsta cred că nu adun 5 ani în care să-mi amintesc de scările alea rulante în stare de funcţionare.

În liceu clar nu mergeau (adică la mijlocul anilor 2000). În facultate încă era McDonald’s în pasaj şi era un labirint sinistru în care te călcai în picioare cu toată lumea. Pe vremea aia ţin minte că mergeau uneori câteva dintre cele 8 scări rulante. Mai mult la urcare, aproape niciodată la coborâre.

După renovarea pasajului ţin minte că mi se părea totul SF, lucruri de capitală europeană. Cum să ai 8 scări rulante care să funcţioneze? N-a durat. Ultima oară când am trecut pe-acolo erau aproape toate oprite.

Nu ştiu cât ar trebui să reziste genul ăsta de scară rulantă, dar 15 ani cu mentenanţa corectă nu mi se pare aşa mult. Presupun că nici oamenii ăia la Luvru sau la alte metrouri din lume nu schimbă constant scările rulante. Cum, de altfel, nu se întâmplă nici la metroul bucureştean. Numai scările astea de la Universitate parcă sunt blestemate. Dar cine ştie, poate că de data asta vor ţine mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu