Nu pot să spun că mă miră chestia asta, mai ales în contextul în care UE impune serviciilor de streaming (adică celor de la Netflix) să introducă cel puţin 30% content european.

După Ghinionistul, în ultimele săptămâni au intrat sau au fost anunţate şi alte filme româneşti: De ce eu?, Oh, Ramona, Pup-o, mă, Selfie, Selfie 69, Love Building, Povestea unui pierde-vară, Câini, Despre oameni şi melci.

Deja vorbim de vreo 12 filme româneşti. Sigur, multe din ele sunt filme “de masă” sau “de public” sau cum vreţi să le spuneţi. Însă merită să alocaţi timp pentru De ce eu? sau Câini sau Despre oameni şi melci.

Am spus-o de zeci de ori, sper ca filmul românesc să ajungă cât mai des pe platformele legale de streaming, nu foloseşte nimănui să rămână prin sertare şi să se vadă doar la festivaluri.

Oarecum ontopic, pe HBO Go intră “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” pe 5 septembrie. Abia îl aştept, am ratat filmul ăsta de nenumărate ori pe la festivaluri, iar când a fost în cinema nu mai ştiu exact de ce nu l-am văzut.