Nu pot să spun că mă miră chestia asta, mai ales în contextul în care UE impune serviciilor de streaming (adică celor de la Netflix) să introducă cel puţin 30% content european.

După Ghinionistul, în ultimele săptămâni au intrat sau au fost anunţate şi alte filme româneşti: De ce eu?, Oh, Ramona, Pup-o, mă, Selfie, Selfie 69, Love Building, Povestea unui pierde-vară, Câini, Despre oameni şi melci.

Deja vorbim de vreo 12 filme româneşti. Sigur, multe din ele sunt filme „de masă” sau „de public” sau cum vreţi să le spuneţi. Însă merită să alocaţi timp pentru De ce eu? sau Câini sau Despre oameni şi melci.

Am spus-o de zeci de ori, sper ca filmul românesc să ajungă cât mai des pe platformele legale de streaming, nu foloseşte nimănui să rămână prin sertare şi să se vadă doar la festivaluri.

Oarecum ontopic, pe HBO Go intră „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” pe 5 septembrie. Abia îl aştept, am ratat filmul ăsta de nenumărate ori pe la festivaluri, iar când a fost în cinema nu mai ştiu exact de ce nu l-am văzut.

2 comentarii. Leave new

  • Vreo 2-3 filme sunt ok, restul sunt de umplutura.
    Nu stiu daca vor avea succes pe Netflix, publicul lor cauta altceva… mai usor, de vazut rapid seara, nesolicitant, ca pentru corporatisti…

    Dar e bine ca mai adauga si film romanesc.

    Răspunde
  • E bine ca apar filme romanesti pe platformele de streaming. Incet-incet va creste si calitatea lor artistica.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu