Din click în click şi din story în story, am descoperit recent că există un festival al baloanelor cu aer cald în România. 

În 2011 am scris despre festivalurile baloanelor cu aer cald şi la vremea aia am descoperit că cel mai apropiat astfel de festival avea loc în Ungaria. Întâmplarea face că fix în 2011 avea loc şi prima ediţie a Maramureş Balloon Fiesta.

De-atunci evenimentul s-a mai întâmplat în 2012, 2013 şi 2017, 2018. Ediţia din acest an are loc între 5 şi 12 octombrie în Ţara Lăpuşului. Adică pe undeva pe lângă Târgul Lăpuş, la vreo 50 de km de Baia Mare. Mi se pare că e un prilej foarte bun pentru un road trip, poate vă plictisiţi acasă într-un weekend şi vreţi să vedeţi multe baloane pe cerul Maramureşului. Anul trecut organizatorii au reuşit să strângă 100 de baloane (aşa, de centenar) din 24 de ţări.

Cei de la Digi World au făcut chiar şi un documentar dedicat evenimentului din 2018, îl găsiţi mai jos.

Foto: Diana Cherecheş via

2 comentarii. Leave new

  • Mai este un festival al baloanelor cu aer cald in Iasi, defapt langa Iasi la vreo 40 de km. Are loc primavara parca.

    Răspunde
  • Chiar ma gandeam zilele acestea in timp ce admiram, de sus, relieful din Cappadocia, daca am putea avea si noi un loc unde sa ridicam baloanele o mare parte din timpul anului si tot ce mi-a venit in minte sunt vulcanii noroiosi. Din ce am discutat cu persoanele implicate in manevrarea baloanele, viteza vantului trebuie sa fie sub 10km/h pentru a zbura in siguranta. Oare ce zona din Romania are o medie scazuta a vitezei vantului?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu