in Casual stuff

Cineva din Parlament are o urmă de logică

De mai bine de un an se caută un spaţiu pentru Muzeul Holocaustului din România, au fost diferite propuneri care nu s-au putut concretiza. Iniţial s-a vorbit de Palatul Dacia, însă Primăria cumpărase clădirea pentru Pinacoteca Bucureşti, aşa că n-au voie să schimbe destinaţia imobilului.

Apoi s-a vorbit de o bucată din curtea muzeului Antipa, unde ar fi trebuit să se construiască o clădire nouă. Între noi fie vorba, muzeul Antipa are o curte foarte mare în spate, în urmă cu câţiva ani exista şi o terasă acolo, chiar şi o cafenea, plus că aveau loc de parcare 30-40 de maşini, îmi stabileam des întâlnirile acolo pentru că se parca uşor şi erau destul de linişte.

Până la urmă s-a renunţat la idee şi cineva, presupun că de la Camera Deputaţilor (poate vreun parlamentar?), a venit cu o idee bună. Muzeul Holocaustului va fi găzduit de clădirea Banloc-Goodrich de pe Calea Victoriei, una dintre multele clădiri abandonate din centrul oraşului.

Am mai scris despre terenurile şi clădirile abandonate din Bucureşti, cred că trebuie să ne folosim mai bine de spaţiile pe care le avem deja la dispoziţie. Nu e posibil să lăsăm în paragină zeci, poate sute de clădiri. Unele sunt ale statului, altele sunt ale unor persoane private, indiferent de proprietar, ar trebui ca Primăria să impună o minimă întreţinere a acestor clădiri.

Iar cele care sunt ale statului trebuie consolidate, renovate şi date în folosinţă cât mai repede. Mai multe despre clădirea Banloc-Goodrich găsiţi aici.

4 comentarii. Leave new

 • Mi se pare o mare gogoasa chestia asta cu muzeul holocaustului. De ce ai vizita asa ceva? Cine este interesat de subiect are la dispozitie mii de carti, documentare, jurnale, poze, etc. E cumva impusa tema asta pana la saturatie…

  Răspunde
 • Răspunde
 • @ Rilache, esti prost? intreb la modul serios, pentru ca observ cum imi dai dreptate, dar altfel parca ai vrea si sa ma latri un pic.

  Răspunde
 • @Kopa_Kopan
  1.Pentru ca am fost tara afectata de holocaust. Particularitatile holocaustului din Romania, ar trebui sa le gasesti la Bucuresti, nu la Berlin sau la Varsovia.
  2. Pentru ca un muzeu prezinta informatia intr-un mod mai usor de digerat pentru publicul larg. Multa lume invata dintr-un muzeu cat n-au invatat din toata scoala.
  3. Pentru ca inca un muzeu (daca e bine facut) aduce un real beneficiu comunitatii. E un loc unde poti sa petreci timpul liber cand e vremea urat afara,(ca sa nu mai mergem doar la mall) poti sa duci elevii cand invata despre al doilea razboi mondial si altfel invata.
  Ar trebui sa avem si un muzeu al comunismului (exista sectie la Muzeul Bucuresti), dar inca avem prea multi comunisti printre noi si persoane direct implicate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu