Vineri a debutat o nouă ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest ce are loc anul acesta între 18 şi 27 octombrie. Sunt 10 zile de filme ce au fost proiectate la ediţia din acest an a festivalului de la Cannes, filme pe care e greu de crezut că o să le mai vedeţi prea curând în cinema.

Proiecțiile Les Films de Cannes à Bucarest au loc la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium și Instituto Cervantes. Programul de proiecții este disponibil aici: www.filmedefestival.ro

Pe lângă filmele premiate la Cannes, vor fi proiectate şi 8 filme româneşti difuzate în avanpremieră la Cinema Muzeul Țăranului: Omul care a vrut să fie liber, de Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark, Timebox, de Nora Agapi, Jurnalul familiei Escu, de Șerban Georgescu, Ivana cea groaznică, de Ivana Mladenovic, Maria, regina României, de Alexis Cahill, Heidi, de Cătălin Mitulescu, Cărturan, de Liviu Săndulescu și 5 minute, de Dan Chișu.

Printre proiecțiile de neratat ale acestei ediții se numără filmele de la Cannes care nu au fost achiziționate de distribuitori pentru fi proiectate în cinematografe în România. Proiecțiile din cadrul Les Films de Cannes à Bucarest ale filmelor A Hidden Life de Terence Malick, Chambre 212 de Christophe Honoré, Sibyl de Justine Triet, Hors Normes de Eric Toledano și Olivier Nakache, Nina Wu de Midi Z, Jeannede Bruno Dumont, sau The Gangster, the Cop, the Devil de Won-Tae Lee sunt, probabil, unica șansă de a le vedea pe ecran mare.