Am terminat în weekend sezonul 5 din Peaky Blinders, probabil cel mai de succes serial britanic din ultimii ani. Deja e confirmat cel puţin încă un sezon şi e foarte probabil să existe şi un sezon 7. 

Ceea ce ar fi excelent, dacă n-ar dura atât de mult să apară sezoanele noi. Serialul a debutat în 2013, apoi pauzele au tot crescut, acum fiind o distanţă de aproape 2 ani între sezoane. Ceea ce mi se pare destul de mult pentru un serial cu 6 episoade a câte o oră.

Însă ce vreau să punctez e că sezonul 5 mi-a confirmat că serialul ăsta şi-a atins potenţialul maxim şi de aici încolo nu are unde să mai crească. Povestea a evoluat în aşa fel încât Tommy Shelby şi familia lui au trecut de la o bandă de cartier la o familie influentă cu un cuvânt de spus în Parlamentul de la Londra. Adversarii au fost din ce în ce mai răi, mai „şmecheri”, de fiecare dată s-a trecut la un răufăcător mai periculos. 

În sezoanele 4 şi 5 s-au introdus şi tot felul de intrigi politice, un alt strat de complexitate. Numai că s-a crescut atât de mult strandardul încât a devenit necredibil pe alocuri. De la intermediari care trimiteau vorbe de la Churchil până la scrisori semnate chiar de prim ministrul Marii Britanii, apoi chiar o întâlnire cu el. Ce urmează? Să-l pună pe Thomas Shelby rege al Angliei?

Sezonul 5 mi-a plăcut, însă mi se pare că asta a fost limita. Sezonul 6 e posibil să pice în extrema cealaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu