in All Sports

De ceva timp se discută tot mai des pe tema problemelor de sănătate pe care le au jucătorii profesionişti de fotbal după ce se retrag din activitate. La fel ca în cazul jucătorilor de fotbal american (despre problemele cărora s-a făcut şi filmul Concussion), se pare că şi la fotbalul „european” există nişte riscuri mari la care se supun jucătorii. 

Recent a apărut chiar şi un studiu care demonstrează că jucătorii profesionişti sunt de 5 ori mai predispuşi să moară de Alzheimer din cauza loviturilor repetate la cap (cu mingea sau nu neapărat, că fotbalul a devenit un sport din ce în ce mai dur în ultimii ani, cu accidentări tot mai nasoale).

Cert este că se explorează posibilitatea de a introduce nişte schimbări temporare în joc, care să fie permise doar atunci când un jucător s-a lovit la cap. Astfel de cazuri sunt tot mai dese, duc la întreruperea meciurilor, medicii iau decizii sub presiunea timpului (pentru că nu pot ţine o echipă în 10 oameni prea mult timp), aşa că uneori se iau decizii pripite, care pun în pericol sănătatea jucătorilor.

Aşa că s-a propus această soluţie, ca la hochei sau la alte sporturi, unde poţi să scoţi un jucător vreme de 10 minute, să-l tratezi, apoi să-şi reia locul în echipă. Uneori chestia asta poate fi extrem de utilă, mai ales dacă ai un jucător foarte important, pe care n-ai vrea să-l schimbi, mai ales dacă nu eşti sigur 100% că nu poate continua.

Momentan mai durează până se va introduce o astfel de schimbare în joc, însă cred că e extrem de utilă fotbalului din ziua de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu