Prima oară când am gustat bere fără alcool cred că mi s-a părut cea mai proastă băutură din istorie. Probabil că au trecut vreo 10-15 ani de atunci, ţin minte că era o marcă străină, dar nu mai ştiu exact cum se numea. Era ca şi cum ai fi băut apă amestecată cu cereale.

Au trecut anii, au mai apărut beri fără alcool, gustul a continuat să nu fie strălucit. Asta până în ultima vreme, când văd că se mai mişcă lucrurile şi tehnologia începe să se mai dezvolte. Piaţa de bere fără alcool e pe la 9% la nivel mondial, în timp ce în România a ajuns pe la 5% din totalul de bere consumată. E mult, e puţin? Aş zice că e normal pentru educaţia pe care o au românii, adică acel clasic „merge să conduci şi dacă ai băut o bere”. Ceea ce, evident, că este greşit.

Dar pe măsură ce creşte consumul de bere fără alcool, probabil că se vor investi sume tot mai mari în cercetare pentru a scoate alcoolul din bere fără să pierzi şi gustul. Identic sigur că n-o să fie niciodată, însă poate fi un gust foarte bun, aşa cum am descoperit recent la lansarea Carlsberg 0,0%.

Berea e deja în magazinele din toată ţara şi presupun că a ajuns şi prin baruri, acolo unde e mai important să fie distribuită. Vă recomand s-o încercaţi cu prima ocazie când vă veţi nimeri prin oraş cu maşina. Eu ţin minte că până acum preferam să beau apă plată sau suc, însă uşor-uşor iată că apar alternative mai bune.

6 comentarii. Leave new

 • cred ca berea aia de care nu-ti amintesti este SCHLOSSGOLD

  Răspunde
 • Pe de alta parte in anumite tari consumul de bere fara alcool e mai mic, deoarece acolo poti bea o bere si sa te urci la volan.

  In ultima perioada am optat pentru bere fara alcool, ultima data cand am luat nu era Calsberg, acum sigur o voi testa. Sper sa fie mai amaruie, ca asta e ce ma enerveaza la berea fara alcool e prea dulceaga.
  Excludem sortimentele radler, cu fructe sau alea de tip ginger, ca alea nu le suport.

  Răspunde
 • „Merge sa conduci chiar daca ai baut o bere e valabil si pt ceilalalti din vest, nu asta e un criteriu de suntem la 5%. Unul din motive e ca daca are doar 9% tva, berea fara alcool are un adaos mai mare fata de cele cu alcool.

  Răspunde
 • Tot n-am inteles ideea berii fara alcool. Sa te minti singur ca ai baut bere? Accept faptul ca-s momente cand nu poti bea bere. Fie esti cu masina, fie faci un tratament (in cazul barbatilor).

  Dar de ce sa nu bei un suc, o limonada, o apa? Berile cu fructe le inteleg, pe cele fara alcool nu. Pe bune ca nu.

  Si daca e sa vorbim din punct de vedere legal, ai voie sa bei un Radler cu 1.5 % alcool si peste minimum o ora sa te urci la volan.

  Răspunde
 • pe cand se inventeaza si wisky , vodka sau macar palinka fara alcool? iar barfa sa fie interzisa prin lege ca e mai daunatoare decat alcoolul….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu