in Liverpool

Liverpool va juca pe două continente diferite, cu două formaţii diferite, în decurs de 24 de ore

Am tot spus că se joacă prea multe meciuri şi au sărit să mă contrazică mai mulţi oameni pe aici, prin comentarii.

În continuare cred asta, şi ultima ştire din domeniu vine să-mi dea dreptate. Liverpool se află în situaţia în care urmează să joace două meciuri în competiţii diferite, în decurs de mai puţin de 24 de ore, pe continente diferite.

Cum s-a întâmplat asta? Păi s-au calificat în prea multe competiţii şi nimeni nu părea să se fi aşteptat la aşa ceva.

Din poziţia de câştigătoare a Champions League (o să ador anul ăsta să tot ascult la ştiri „FC Liverpool, deţinătoarea trofeului…”), Liverpool este inclusă automat în Campionatul Mondial al Cluburilor, o competiţie cam de buzunar ce se organizează anual în Qatar. Vor juca acolo cu câştigătoare ale competiţiilor continentale din America de Sud, Africa, Australia etc.

Asta se va întâmpla pe 18 decembrie, când Liverpool joacă semi-finala competiţiei direct.

Înainte de asta, pe 17 decembrie, e programat sfertul de finală din Cupa Ligii Angliei, în care Liverpool s-a calificat după un meci cu Arsenal (nebunia asta de meci, încheiat 5-5 şi tranşat la penalty-uri). 

Chiar dacă Liverpool a jucat cu mulţi copii şi cu rezerve, au reuşit să treacă mai departe şi o vor întâlni pe Aston Villa. Nu cred că Jurgen Klopp a fost chiar aşa fericit de aglomerarea din calendar, după ce i-a trecut euforia momentului. Pentru că Liverpool are deja un meci amânat în campionat din cauza competiţiei din Qatar, iar calendarul pur şi simplu nu le mai permitea să mai adauge încă un meci în timp util (adică înainte de data la care era programată semifinala din Cupa Ligii).

Aşa că s-a ajuns la această soluţie absurdă, în care jumătate din lotul echipei rămâne în Anglia şi va juca cu Aston Villa (probabil jucătorii de la echipa a doua preponderent) şi cealaltă jumătate va merge în Asia pentru campionatul intercluburi. În teorie e mişto, că vor fi două meciuri cu Liverpool în zile consecutive, însă în practică nu e aşa cool, că ambele loturi vor fi slăbite. Din ce-am înţeles conform declaraţiei oficiale date de Liga Engleză de Fotbal, oficialii au căzut de acord ca Liverpool să joace cu o echipă similară celei care a intrat până acum în competiţie (adică un mix de rezerve şi puşti). Asta ar însemna să-i lase acasă pe Ox, pe Milner, pe Joe Gomez şi alţii şi să meargă cu 12-13 jucători seniori în Qatar pentru cele 2 meciuri (semifinală şi finală, chit că e mare sau mică).

Liverpool have been in talks with the EFL for several months. The European champions have given a commitment to the EFL to field a team in the quarter-finals “that is largely consistent with those that have participated in earlier rounds of this season’s competition” and meets the competition’s selection requirements.

1 comentariu. Leave new

  • Si eu sunt de parere ca se joaca prea multe meciuri si nu doar in fotbal (si in tenis se plang jucatorii ca sunt prea multe turnee). Jucatorii vor fi din ce in ce mai obositi, uzati, vor aparea accidentari mai dese, se vor retrage la varste mai mici, echipele vor fi nevoite sa isi mareasca lotul de jucatori pentru a face fata numarului mare de meciuri care trebuie sustinute. Industria sportului creste tot timpul ca valoare financiara, dar, iata, apar si „efecte secundare”, ca sa nu le spun efecte negative…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu