Nu sunt băutor de cafea. Nu-mi place gustul, n-am băut niciodată (mă rog, am încercat de câteva ori), însă îmi place foarte mult ce se întâmplă în ultimii ani cu cafenelele de specialitate deschise. Iar STEAM mi se pare că e un exemplu excelent de business care a format o comunitate pe care se bazează. Cafenelele STEAM sunt foarte mici (atât cea din zona Romană, cât şi cea de lângă Herăstrău), nu poţi decât să iei la pachet, şi cu toate astea oamenii se strâng adesea în weekenduri în jurul cafenelei la o poveste.

Am mers de câteva ori cu Cristina şi mi-a plăcut foarte mult vibeul, apoi am dat peste câteva interviuri ale lui Vlad Buda şi mi-a plăcut foarte mult viziunea lui. E genul ăla clasic de ardelean care vrea să facă lucrurile bine, să-şi mulţumească clientul şi să creeze o legătură puternică.

Am avut o discuţie foarte mişto despre primii trei ani de STEAM, despre prietenie şi cum a construit alături de Dan, cel mai bun prieten al lui din copilărie, un business doar cu bun simţ şi pasiune. Mi se pare că seamănă într-o oarecare măsură cu povestea PORC, şi acolo fondatorii n-aveau know-how de business şi au creat un brand doar gândindu-se ce ar vrea ei să primească (cele mai bune produse, aceeaşi calitate de fiecare dată etc.).

Later Edit: Emisiunea e mai jos

Diseară, de la 22:00, intraţi pe UrbanSunsets.com pentru a asculta toată discuţia.

PS: Dacă n-aţi ascultat primul sezon din Primii trei ani, cele 8 emisiuni sunt pe Spotify: cea cu Ergo (de la PORC) – Anchor.fmSpotify, cea cu Alexandru Neştian (de la iTux) – Anchor.fmSpotify, cea cu Tudor Iacob (de la NativeBox) – Anchor.fmSpotify, cea cu Ruxandra Micşunescu (de la Line Agency) – Anchor.fmSpotify, cea cu Mih Lovin (de la Le Squad + PGM + altele) – Anchor.fmSpotify, cea cu Valeria Tudor (de la The House PR Agency) – Anchor.fmSpotify, cea cu Andrei Costescu (de la mReady) – Anchor.fmSpotify şi cea cu Cristina Puţan (de la PRbeta) – Anchor.fmSpotify

1 comentariu. Leave new

  • Daca nu-ti place cafeaua, incearca Ness. Are un gust mai potentat, se face si foarte rapid si este foarte bun si rece (spre desoebire de cafeaua normala). Nici eu nu mai beau cafea de ceva timp, dar imi iau din cand in cand cate o cutie de Ness, sa-mi fac pofta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu