Aveam 26 de ani la precedentele alegeri prezidențiale. Am votat atunci împotriva PSD, dar și cu o mică speranță de mai bine.

5 ani mai târziu, constat că România a stat pe loc, poate chiar a regresat în anumite privințe.

În mandatul actualului președinte au avut loc tragedia de la Colectiv, cele mai mari și repetate proteste de stradă din ultimii 20 de ani, OUG 13, atacul asupra românilor de pe 10 august și un exod nemaipomenit al oamenilor cinstiți din țara asta.

În nicio clipă n-am simțit că președintele pe care l-am ales mă susține în vreun fel, deși am așteptat de multe ori un gând bun, o acțiune de orice fel. Am primit, în schimb, multă atenție și îngrijorare, multe șanse acordate PSDului și tăcere, multă tăcere.

Consider că următorii 5 ani sunt decisivi pentru viitorul meu, așa că n-aș vrea să simt la alegerile din 2024 că România a stat tot pe loc.

Votez astăzi Dan Barna nu pentru om în sine, ci pentru partid, pentru idealurile pe care le reprezintă. N-am certitudinea că va fi mai bine, dar sunt convins că alternativa e să mai stăm pe loc 5 ani, ceea ce nu sunt dispus să accept.

Votez Dan Barna pentru ca în turul 2 să avem, pentru prima oară în România, opțiunea unui vot pozitiv, în care nu alegi răul cel mai mic, ci alegi candidatul care speri să fie mai bun pentru țară.

*Postată iniţial pe Facebook, dar o notez şi aici ca să nu se piardă.

7 comentarii. Leave new

 • Asa este, dar cel mai important este sa iesiti la vot, oameni buni, pentru ca altfel iar vor decide pensionarii si asistatii sociali pentru noi toti.

  Răspunde
 • Tatov Anrab Nad si eu 😛

  Răspunde
 • Dacă era Barna președinte sigur nu se întâmpla nici Colectiv, nici protestele alea sau brutala represiune. O trist când uiți în ce țară trăiești și mai ales cam care e principiul democratic de separație a puterilor în stat și mai ales ce scop și atribuții are fiecare.
  În altă ordine de idei, e cam… nu știu cum să zic ca să nu te ofensez în vreun fel… să faci campanie în vreun fel fix în ziua votului.
  E ca și cum ai sta în fața secției de votare și ai da pixuri cu PSD alegătorilor în timp ce le recomanzi să voteze cu cine trăbă…
  Era o postare bună pentru mâine dimineața fiindcă altfel se numește că faci campanie și nu e prea fair-play mai ales în România pe care vrea s-o picteze Barna pentru români.

  Răspunde
  • N-am spus aşa ceva 🙂 E vorba de modul în care a reacţionat la toate situaţiile astea.

   E părerea ta, eu am considerat că e normal să-mi exprim punctul de vedere şi să susţin candidatul în care cred. Ce facem, reglementăm şi blogurile pentru campania electorală? 🙂

   Comparaţia ta este stupidă, n-am dat nimic alegătorilor, nu i-am pândit la lângă secţiile de votare, pur şi simplu am scris pe blogul meu personal.

 • iar acum, ca e lamurita treaba si Barna sta la televizor (si nici nu-si depune mandatul sub votul constituentilor) zi-o pe aia dreapta, ce faci in doua stamani?
  stai acasa, dai cu anulare sau o faci pe Viorica prima femeie presendinte a Romaniei?

  Răspunde
  • Nu se pune problema să stau acasă sau să-mi anulez votul. La fel cum nu se pune problema să votez cu PSD.

   O să votez răul cel mai mic, fără nicio aşteptare, fără nicio urmă de speranţă.

 • Mda, n-a fost să fie. Rămâne răul mai mic.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu