Aveam 26 de ani la precedentele alegeri prezidențiale. Am votat atunci împotriva PSD, dar și cu o mică speranță de mai bine.

5 ani mai târziu, constat că România a stat pe loc, poate chiar a regresat în anumite privințe.

În mandatul actualului președinte au avut loc tragedia de la Colectiv, cele mai mari și repetate proteste de stradă din ultimii 20 de ani, OUG 13, atacul asupra românilor de pe 10 august și un exod nemaipomenit al oamenilor cinstiți din țara asta.

În nicio clipă n-am simțit că președintele pe care l-am ales mă susține în vreun fel, deși am așteptat de multe ori un gând bun, o acțiune de orice fel. Am primit, în schimb, multă atenție și îngrijorare, multe șanse acordate PSDului și tăcere, multă tăcere.

Consider că următorii 5 ani sunt decisivi pentru viitorul meu, așa că n-aș vrea să simt la alegerile din 2024 că România a stat tot pe loc.

Votez astăzi Dan Barna nu pentru om în sine, ci pentru partid, pentru idealurile pe care le reprezintă. N-am certitudinea că va fi mai bine, dar sunt convins că alternativa e să mai stăm pe loc 5 ani, ceea ce nu sunt dispus să accept.

Votez Dan Barna pentru ca în turul 2 să avem, pentru prima oară în România, opțiunea unui vot pozitiv, în care nu alegi răul cel mai mic, ci alegi candidatul care speri să fie mai bun pentru țară.

*Postată iniţial pe Facebook, dar o notez şi aici ca să nu se piardă.