ZF anunţă că Mega Image a preluat spaţiul în care funcţiona pe vremuri clubul Bellagio (la Lizeanu, pe locul cinematografului Melodia, pentru cititorii mai în vârstă). Vor face acolo un mare magazin de tip concept store, cu restaurant şi produse mai speciale. Mai au şi la Agora Floreasca un restaurant, au deschis câteva concept store-uri prin Bucureşti, lumea e tot mai interesată de aşa ceva.

Ce mi se pare de remarcat e că odată cu anunţul ăsta dispare încă un spaţiu de club mare din Bucureşti. Sigur, Bellagio s-a închis pentru că nu mai era cool, ştiu că se plângeau şi vecinii din blocul respectiv etc. Însă cred că asistăm la un trend legat de cluburi, parcă a mai scăzut interesul bucureştenilor. Krystal a devenit Biavatti şi organizează nunţi şi conferinţe, alte spaţii stau goale de ani de zile, total abandonate.

Au rămas în picioare Bamboo, Fratelli, Gaia, LOFT (care oricum e mai nou) şi alte câteva. Un amic a închis recent un club pentru că nu mergea aşa bine. Rezistă în continuare Centrul Vechi, dar mi se pare că adună mai multe categorii de petrecăreţi, cu preţuri pentru toate buzunarele. 

În rest, tot mai mulţi dintre cunoscuţii mei s-au reorientat spre restaurante şi Netflix şi mult somn. Se mai iese prin Herăstrău la terasele şi restaurantele de acolo, unde mai bagi şi 20 de minute de dans, dar petrecerile alea nebune care începeau la 1 noaptea şi se terminau la 5 dimineaţa s-au cam dus. Ăla era standardul în România, acum văd că lumea se retrage pe la 2:00, că a doua zi au de ieşit la brunch.

E clar că s-a schimbat modul în care petrec bucureştenii (nu ştiu exact cum e în celelalte oraşe mari), iar în locul cluburilor cresc tot mai multe spaţii care oferă experienţe culinare. Fie că vorbim de magazine de tip concept store, cu produse mai scumpe, fie că vorbim de restaurante de toate felurile, cele mai multe nişate.

Ai zice că după 30 de ani de clubbing, s-au cam săturat românii să toarne atâta băutură în ei şi acum preferă să mănânce în linişte un muşchi de vită sau o salată cu quinoa.

PS: Sunt curios ce se va întâmpla cu magazinul Mega Image care există deja în intersecţia de la Lizeanu şi e fix pe diagonală faţă de Bellagio, oare îl păstrează?