in Casual stuff

ZF anunţă că Mega Image a preluat spaţiul în care funcţiona pe vremuri clubul Bellagio (la Lizeanu, pe locul cinematografului Melodia, pentru cititorii mai în vârstă). Vor face acolo un mare magazin de tip concept store, cu restaurant şi produse mai speciale. Mai au şi la Agora Floreasca un restaurant, au deschis câteva concept store-uri prin Bucureşti, lumea e tot mai interesată de aşa ceva.

Ce mi se pare de remarcat e că odată cu anunţul ăsta dispare încă un spaţiu de club mare din Bucureşti. Sigur, Bellagio s-a închis pentru că nu mai era cool, ştiu că se plângeau şi vecinii din blocul respectiv etc. Însă cred că asistăm la un trend legat de cluburi, parcă a mai scăzut interesul bucureştenilor. Krystal a devenit Biavatti şi organizează nunţi şi conferinţe, alte spaţii stau goale de ani de zile, total abandonate.

Au rămas în picioare Bamboo, Fratelli, Gaia, LOFT (care oricum e mai nou) şi alte câteva. Un amic a închis recent un club pentru că nu mergea aşa bine. Rezistă în continuare Centrul Vechi, dar mi se pare că adună mai multe categorii de petrecăreţi, cu preţuri pentru toate buzunarele. 

În rest, tot mai mulţi dintre cunoscuţii mei s-au reorientat spre restaurante şi Netflix şi mult somn. Se mai iese prin Herăstrău la terasele şi restaurantele de acolo, unde mai bagi şi 20 de minute de dans, dar petrecerile alea nebune care începeau la 1 noaptea şi se terminau la 5 dimineaţa s-au cam dus. Ăla era standardul în România, acum văd că lumea se retrage pe la 2:00, că a doua zi au de ieşit la brunch.

E clar că s-a schimbat modul în care petrec bucureştenii (nu ştiu exact cum e în celelalte oraşe mari), iar în locul cluburilor cresc tot mai multe spaţii care oferă experienţe culinare. Fie că vorbim de magazine de tip concept store, cu produse mai scumpe, fie că vorbim de restaurante de toate felurile, cele mai multe nişate.

Ai zice că după 30 de ani de clubbing, s-au cam săturat românii să toarne atâta băutură în ei şi acum preferă să mănânce în linişte un muşchi de vită sau o salată cu quinoa.

PS: Sunt curios ce se va întâmpla cu magazinul Mega Image care există deja în intersecţia de la Lizeanu şi e fix pe diagonală faţă de Bellagio, oare îl păstrează?

8 comentarii. Leave new

 • bamboo a ars…

  Răspunde
 • Bamboo a ars acum 2 ani, de-atunci l-au refăcut şi a funcţionat fără probleme. Acum văd că au venit cu un nou concept.

  Răspunde
 • lumea prefera sa ia 4 sticle de vin si sa se adune 4 cupluri intr-un apartament si sa joace un boardgame sau ceva carti, la barfe si popcorn decat sa iasa in balamuc, galagie, snobism, preturi umflate. am un prieten carciumar care a inchis sandramalele de noapte si s-a orientat spre ce zici tu

  Răspunde
 • Cred că doar am ieșit noi din ‘publicul target’ și nu mai avem contact cu lumea asta, suntem într-o altă bulă.
  Ce cluburi, ce bubuială, ce beții până dimineața, că acum vreau doar conversații în locuri unde să ne putem auzi între noi, în cercuri restrânse, după care să citesc puțin și să dorm. Iar dacă nu sunt în pat la 23:00, a doua zi nu mai funcționez coerent și arăt precum grumpy cat.
  Cu alte cuvinte: AM ÎMBĂTRÂNIT, Alex! Acceptă :))

  Răspunde
  • Nu e vorba de noi. Chiar şi oamenii care ieşeau în cluburi înainte şi-au schimbat obiceiurile. Plus că 30 şi un pic de ani se ieşea în club masiv acum 10 ani. Nu doar că am îmbătrânit noi, dar chiar s-a schimbat cheful românilor.

 • ” Chiar şi oamenii care ieşeau în cluburi înainte şi-au schimbat obiceiurile.” Asta e definiția îmbătrânirii 😛

  Centrul Vechi pare să meargă bine. Acolo mai degrabă rezistă cluburile și nu cafenelele și restaurantele.

  Răspunde
 • 1. Da exista o tendinta globală de a sta mai mult in casă. https://qz.com/quartzy/1748191/how-millennials-became-a-generation-of-homebodies/
  2. Cum ti-au spus Cristina si Radu: ai imbatranit si daca nu mai faci tu o anumita activitate, asta nu inseamna ca nu o mai faci si altii. Pana nu ai un studiu pe zona asta care sa elimine opiniile personale
  3. Tocmai s-a organizat o petrecere Nostalgia la Romexpo si a fost full. Si vineri, si sambata si duminică. Control + Apollo 111 sunt full in fiecare weekend (pentru hipstarime). Interbelic stai la coada 20-30 de minute sa intrii. Pe zona de cluburi de fite din Nord in continuare nu duc lipsă de clientii.

  Adaugă pe Insta mai multe persoane sub 25 sau in jur de 20 si o sa vezi unde se iese. Da-i click pe o locatie pe insta si apoi vezi cine postează in locatia aia.

  Răspunde
 • E o experiență interesantă să dai cu nasul de comentarii vechi, de dinaintea unor vremuri „interesante”. De pildă, „Da exista o tendinta globală de a sta mai mult in casă” – noiembrie 2019. Brrr!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu