Hai că am scăpat şi de Revelion, dar rămân suficiente zile libere, cei mai mulţi oameni pe care îi cunosc încep abia pe 6 ianuarie munca. Aşa că e mult timp liber pe care trebuie să-l umplem cu ceva.

Filme şi seriale

La Star Wars: The Rise of Skywalker încă n-am ajuns, aşa că e primul pe listă, trebuie să văd exact când îmi fac timp. Bun sau rău, e un film din seria Star Wars, e parte din pop culture.

Încă mai prindeţi în cinema Le Mans ’66, Midway sau Joker. Bine, şi puteţi să mai mergeţi şi la filmul 5Ga… glumesc.

Pe serviciile de streaming eu am pe listă Marriage Story  (Netflix) – am înţeles că e un Kramer vs. Kramer mai slăbuţ, dar tot sunt curios, 6 Underground (Netflix), The Two Popes (Netflix), The Aftermath (HBO GO). 

Seriale sunt multe apărute în perioada asta, de la sezonul 2 din Lost in space, sezonul 2 din YOU, The Witcher, Messiah, Sex Explained (o nouă mini-serie documentară) şi multe, multe altele.

Ce vă recomand eu e să vă faceţi un abonament la Amazon Prime Video (primele 7 zile e gratuit) şi să vă uitaţi la Modern Love. Şi dacă tot sunteţi acolo, să aruncaţi un ochi şi pe The Marvelous Mrs. Maisel.

Teatru

Se joacă în weekend la mai toate teatrele din Bucureşti, e program normal practic. Cursa de şoareci la TNB, Reguli de viaţă la Comedie, Jurnalul lui Robinson Crusoe la Odeon.

Le găsiţi pe toate pe Teatral.ro, de văzut la ce mai prindeţi bilete. Oricum, revin zilele astea şi cu un articol separat cu spectacolele pe care nu trebuie să le rataţi în 2020.

Podcasturi

Aici ar fi zeci de opţiuni. Sunt 120 de podcasturi româneşti, probabil că jumătate din ele merită o şansă. Însă recomandarea mea ar fi să ascultaţi „Americanii„, un podcast narativ care spune povestea primilor emigranţi români în SUA. La începutul secolului 20 au emigrat 150.000 de români în SUA, cei mai mulţi erau din Transilvania. E fabuloasă munca de documentare pe care au făcut-o Mara Mărăcinescu, Claudia Câmpeanu şi Diana Meseşan şi sunt nişte poveşti fascinante acolo despre cât de grea era viaţa pe vremea aia.

Cărţi

Eu am primit de Crăciun, printre altele, Uncommon Type, o carte de proză scurtă scrisăd e Tom Hanks. Exact, actorul. M-a surprins cât de firesc îşi consturieşte Hanks personajele, cât de bine conturează nişte poveşti în doar 20-25 de pagini. Chiar dacă n-are cele mai bune reviewuri, mi se pare că e genul de carte care îţi dă o stare de bine, e un fel de feel-good book, dacă vreţi. O găsiţi şi tradusă, deşi cred că e mai mişto în engleză, pentru că poţi să prinzi toate nuanţele.

Mai am pe listă în perioada asta şi câteva cărţi ale lui Ryan Holiday, Inamicul este egoul şi Obstacolul e calea, le recomand pe amândouă (una e gata, din a doua mai am câteva zeci de pagini).

Altele

Ieşiţi la aer, până nu dă zăpada, încă sunt zile frumoase. Sunaţi-vă un prieten vechi cu care n-aţi mai vorbit de mult. E vorba aia a lui Michel Tournier, care îmi place enorm de mult:

Cel mai sigur mod de a pierde un prieten e să-i laşi lui, mereu, iniţiativa reluării contactului. Mai devreme sau mai târziu, nu va mai face niciun gest.

Deci fiţi voi prietenul care are iniţiativa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu