in Filme

Imediat după Crăciun, pe 27 decembrie, slovacii de la Cinemax au deschis cinematograful din Veranda, cu câteva săptămâni mai târziu decât era estimat iniţial. Cred că s-a nimerit bine, în felul ăsta au avut parte de un soft launch, timp suficient pentru personal să se obişnuiască cu noile joburi şi să se repare eventualele probleme care mai apar inevitabil.

Am ajuns ieri la un film, mai mult pentru că eram curios în legătură cu cinematograful. Accesul se face simplu, de la ultimul etaj al mall-ului, într-un capăt este World Class, în celălalt găsiţi Cinemax. Sunt vreo 6 case de la care puteţi cumpăra bilete şi popcorn.

Cinematograful are 10 săli clasice + 2 săli VIP. Presupun că nu toate cele 10 săli sunt egale, eu am nimerit într-o sală mică, care mi s-a părut mult mai mică decât sălile din alte cinematografe de mall. Ceea ce mi se pare un avantaj, sunt toate şansele să ai parte de o experienţă intimă. 

Sunetul şi imaginea sunt impecabile. De fapt, tot vibe-ul legat de cinematograful ăsta este unul premium. Pornind de la ecranele pe care e afişat meniul, până la scaune şi mochetă. Arată bine totul, însă asta se reflectă şi în preţ, care mi se pare mai mare decât la mallurile mari din Bucureşti (AFI, Băneasa). În realitate lucrurile sunt mai nuanţate, o să explic mai jos.

Preţul maxim pentru un film văzut în weekend, după ora 17:00, este de 29 de lei la Cinemax Veranda.

În comparaţie, la Grand Cinema Băneasa, acelaşi bilet la film văzut într-o seară de weekend este 27.5 lei. 
Însă la Cinema City în AFI Cotroceni, biletul respectiv la StarWars (de exemplu) costă 31.5 lei.

La Cinema City se mai adaugă 4 lei pentru ochelarii 3D, la Cinemax ochelarii costă tot 4 lei, iar la Grand Cinema Băneasa 5 lei. 

Cost final, dacă mergi sâmbătă seară la un film 3D:

Grand Cinema Băneasa – 32.5 lei
Cinemax Veranda – 33 de lei
Cinema City AFI – 34.5 lei

Per total, e un preţ normal, ba chiar mai mic decât în alte cinematografe.

Scaunele sunt confortabile, mi-au plăcut. Speram să fie mai mişto locurile Premium Plus. Cele mai bune locuri premium mi se par cele de la Băneasa, pentru că ai opţiunea să te laşi pe spate la aproape 45 de grade, e spătarul mobil. Aici nu e cazul, diferenţa faţă de scaunele standard e la cotiere, care sunt duble şi există o tetieră diferită.

Ce mi-a atras atenţia este rândul de „canapele”, care e plasat în partea de sus a sălii. În fond, sunt nişte scaune duble, pentru cupluri, care au şi nişte despărţitoare între ele, astfel încât se formează un soi de separeu. Inclusiv cotiera dintre cele 2 scaune se poate ridica, astfel încât ăla va deveni locul perfect pentru îndrăgostiţi. 

Pariez că scaunele alea vor asista la multe poveşti de iubire de-acum încolo, spre bucuria liceenilor de prin zonă, care vor profita din plin.

Pe de altă parte, rândul ăla poate fi şi o variantă bună pentru momentele în care mergi cu soţia sau iubita la film, dar n-ai chef să-i asculţi toate comentariile, aşa că iei locuri în „separeuri” diferite, şi pui o tăbliţă între voi doi. 

Probabil că ăsta va deveni cinematograful obişnuit la care voi merge de-acum încolo, e foarte aproape de casă şi prima experienţă mi-a plăcut. Rămâne de văzut cum evoluează publicul în timp, aseară eram 6 oameni în sală 🙂

N-am testat popcorn sau nachos, de obicei mănânc popcorn cu ciocolată la film, însă n-aveau aşa ceva. Sper să se remedieze pe parcurs. 

Momentan, programul nu e pe Cinemagia, dar îl puteţi verifica pe Cine-max.ro (de unde se vor putea cumpăra şi bilete la un moment dat, deocamdată nu funcţionează sistemul, dar vorbim de 3-4 zile de funcţionare, fix în perioada sărbătorilor, deci e normal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu