A apărut recent pe pagina de Facebook Humans of New York o poveste mişto de viaţă despre un tip care săltat într-o zi de FBI, spre surprinderea soţiei lui cu care era căsătorit de 30 de ani, şi care îl ştia om bun şi familist. Până aici nimic wow. Doar că povestea curge pe modelul “viaţa bate filmul”, femeia află că cel alături de care a trăit zeci de ani avea un secret uriaş: evadase dintr-o închisoare şi reuşise să scape de sub ochii autorităţilor zeci de ani.

N-o să vin cu mai multe spoilere, vă invit să citiţi povestea cu totul. Prima postare e asta, de acolo curge totul până la postarea 11. Găsiţi textele şi pe site-ul lor sau pe Instagram.

Morala poveştii mi se pare cea de mai jos. Femeia a ales să-l ierte pe soţul ei pentru atâţia ani de trăit în minciună, a înţeles că intenţia lui a fost să o protejeze şi să se protejeze. Apoi a decis că nu vrea să-i scoată ochii pentru tot restul vieţii că a făcut concesia respectivă. Până la urmă compromisuri facem cu toţii, însă de multe ori avem tendinţa să capitalizăm pe compromisurile alea zi de zi, să folosim o favoare pe care o facem drept monedă de schimb la nesfârşit.

“I still have my resentments. When we get in a fight, I’ll think: ‘This man better appreciate that I forgave him.’ But the thing is– I did forgive him. And when I made that decision, I had to accept all the territory that came with it. I can’t make him feel that debt every day of his life. Because that’s not the marriage I want to be in. “