in Food

Le Bab Bucharest: O surpriză foarte plăcută

Mi-am propus de mult să ajung la Le Bab Bucharest, încă de când am auzit de conceptul ăsta de restaurant, care era în pregătire. Am reuşit până la urmă, şi mi-a părut rău că nu m-am mobilizat mai demult.

Le Bab e un concept de restaurant dezvoltat la Londra, în Soho, şi are ca punct central reinterpretarea kebap-ului şi a bucătăriei orientale. Chestie care poate suna pretenţios, dar care se materializează în ceva foarte bun.

Îl găsiţi pe Strada Stavropoleos, chiar dacă adresa oficială e Calea Victoriei 12A. Mai simplu spus, e fix lângă Caru’ cu Bere, mai aproape de Calea Victoriei, spre exteriorul Centrului Vechi. Spaţiul în sine e amenajat foarte drăguţ, iar mâncarea e excelentă.

Am testat mai multe chestii, pentru că meniul e gândit special pentru asta. Au variante cu porţii mai mari sau porţii mai mici, astfel încât să poţi comanda mai multe feluri de mâncare şi să le împarţi cu oamenii cu care ai venit. Asta dacă nu te duci singur. Dar pentru mâncarea aia merită să ai cu cine să împarţi, aşa că ar fi bine să-ţi faci nişte prieteni înainte să mergi la Le Bab.

Auzisem de la Manafu că au printre cei mai buni cartofi prăjiţi, aşa că i-am comandat, pe lângă o porţie de hummus, una de conopidă coaptă şi LBFC (Le Bab Fried Chicken). Cartofii se cheamă Potato Skins, şi sunt nişte coji prăjite, practic. 

Preţurile mi s-au părut bune (pentru un restaurant de genul ăsta, din Centrul Vechi). Cartofii 14 lei, conopida 18 lei, puiul ăla care e condimentat excelent, cu glazură din soya şi curmale e 23 de lei, iar salata cu care vine e excelentă. Hummusul e 19 lei. Practic, o masă pentru 2 persoane a fost vreo 115 lei, cu tot cu două limonade, ceea ce e decent pentru ce au livrat. Singura chestie care nu m-a impresionat cu nimic este limonada, care e vreo 20 de lei şi care e absolut banală. Practic, mâncarea pentru 2 persoane a fost doar 75 de lei, preţ de fast food aproape.

Clar o să revin la Le Bab, de mai multe ori, pentru că e şi atmosfera mişto, iar mâncarea e bună.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu