S-a nimerit să văd mini-seria asta în weekend şi m-a surprins tare de tot povestea. Self Made este o serie inspirată de viaţa lui Madam C.J. Walker, prima femeie care a ajuns milionară prin forţe proprii.

Femeia a pornit de la o afacere cu produse pentru păr prin 1890 şi în doar 30 de ani a creat un imperiu. La propriu un imperiu! Afacerea era evaluată la 10 milioane de dolari în 1919, când Madam C.J. Walker a murit (la doar 51 de ani).

Fiind doar 4 episoade de câte 45 de minute, mi se pare că s-au înghesuit şi aici prea multe detalii şi fire epice, la fel ca în cazul The English Game. Nu ştiu de ce am senzaţia că Netflix a început puţin să taie din costuri şi în loc de 10 episoade mai face şi mini-serii de-astea cu 4 sau 6 episoade.

Altfel, Madam C.J. Walker este jucată excelent de Octavia Spencer (care are şi un Oscar pentru rol secundar în The Help). Şi per total e bine, cu costumele, decorurile de la 1910.

Plus că te uiţi la filmul ăsta şi te minunezi ce economie dezvoltată aveau la momentul respectiv. Apoi îţi aduci aminte că femeile sunt în continuare marginalizate când vine vorba de business, nu doar în România, peste tot în lume, şi îţi dai seama că n-am evoluat chiar aşa mult din toate punctele de vedere.