De fiecare dată când ascult chestia asta din titlu mă pufneşte râsul. 

Serios, ştiu că sunt oameni care nu mai au de lucru în perioada asta şi îmi pare rău pentru ei. Dar sunt două chestii aici:

1. Alţi oameni chiar nu stau degeaba. Deloc. Trebuie să realizaţi chestia asta, dacă nu v-aţi dat seama deja. Din contră, noi am muncit în perioada asta pe mai multe proiecte decât în cele mai aglomerate perioade ale agenţiei. Şi n-o spun ca pe o laudă, că nu se pune problema de aşa ceva. E o situaţie nasoală, în care diferiţi clienţi vin la noi ca să-i ajutăm să mai salveze puţin situaţia. Platforme de delivery, plată online, repoziţionări, alte idei de business care să vină în completarea a ceea ce făceau până acum. Şi am încercat să nu refuzăm pe nimeni, nu că ne-am îmbogăţi din asta, dar e greu să găseşti pe cineva care să intre de pe o zi pe alta pe un proiect nou. În plus, sunt conştient că abundenţa asta de proiecte n-o să ţină la nesfârşit, se va închide robinetul la un moment dat, se va „contracta” piaţa, cum spun analiştii, vom avea creştere negativă.

2. Nu sta nici tu degeaba. Dacă eşti în situaţia în care n-ai mare lucru de făcut, e momentul perfect să te apuci de treabă. Chit că e un curs de Photoshop, un podcast, un blog, un ceva care să te ajute în muncă ulterior. Poate vrei să iei la periat profilul ăla de LinkedIn, poate te apuci de nişte exerciţii prin casă, orice ajută. Dar numai nu-ţi pierde vremea asta scrollând aiurea pe net. Dacă simţi că te-ai plictisit, e clar că ai o problemă. Nu există aşa ceva. Pune mâna şi fă-ţi un program, scrie-l şi ţine-te de el în fiecare zi.

Şi nu uitaţi, de fiecare dată când cineva presupune că stăm degeaba, un pui de panda se pierde de mămica lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu