Acum, că am văzut la Roxana Ciuhulescu că s-a deschis în privinţa tradiţiilor de la ea din familie, am prins puţin curaj şi sunt pregătit să vă împărtăşesc ce s-a transmis la mine din generaţie în generaţie.

Nu sunt obişnuit să dau atât de multe detalii personale, aşa că vă rog să fiţi îngăduitori.

În fiecare an aştept cu nerăbdare ziua de Paşti. Pe vremuri, ţin minte cum pregătea bunica un platou plin cu Fornetti şi ne dădea tuturor, o tradiţie transmisă de la stră-stră-bunica ei.

Când eram mic, tata stătea la coadă la Lidl ore întregi ca să prindă produse Deluxe, chiar dacă erau vremuri grele, tot puteam să punem pe masă un cocktail de creveţi sau nişte coaste cu sos barbeque. Cozile alea au trecut, acum avem altele, dar tradiţia asta a rămas la mine în familie.

Apoi mai e şi o shakshuka bătrânească pe care o făcea bunica, după o reţetă din zona Munteniei pe care a preluat-o acum mătuşa mea.

Iar duminica, după ce terminăm de ciocnit ouăle şi închinăm un pahar de apă plată (noi suntem mai tradiţionalişti, aşa e neamul), să facem împreună activitatea care e pentru noi vestitorul primăverii: ne strângem în balcon cu toţii, tata ia bormaşina Bosch transmisă din străbuni şi dăm prima gaură a sezonului, cea care anunţă începerea lucrărilor din acel an.