Echipele din campionatul de fotbal al Germaniei au reînceput antrenamentele în condiţii speciale. Se strâng la club în grupuri mici şi se antrenează, după mai bine de 5 săptămâni de pauză. N-a fost o pauză totală, dar antrenamentele pe care le-au făcut clar n-au aceeaşi intensitate precum cele obişnuite, plus că le-au lipsit meciurile oficiale.

Nu se ştie exact când reîncep meciurile, însă probabil că va mai dura câteva săptămâni bune. Se vorbeşte de începutul lunii mai, dar nu e nimic sigur.

Între timp, au început accidentările. Primul căzut: Zagadou, fundaşul lui Dortmund, care are o leziune la ligamentele colaterale ale genunchiului stâng. Câteva săptămâni de pauză.

Cu siguranţă vor mai urma. Iar momentul în care vor fi reluate meciurile o să fie unul foarte complicat. Prin Anglia am înţeles că se discută despre finalizarea sezonului cu 5-6 schimbări pe meci, ceea ce ar permite o presiune mai mică pe titulari. În loc de 90 de minute pe meci, ar însemna ca mai mulţi jucători să prindă 50-60 de minute. Oricum nu vor avea cine ştie ce condiţie fizică (comparativ cu nivelul lor obişnuit, nu cu oamenii de rând).

Deja m-am pregătit psihic pentru nişte meciuri total anoste, în care se vor face multe greşeli şi vor lipsi momentele spectaculoase. Important e să se termine sezonul ăsta cu bine (adică să câştige Liverpool campionatul) şi să ne întoarcem la normal din sezonul viitor.

3 comentarii. Leave new

 • Important este sa se termine sezonul cu bine si Liverpool sa nu ia campionatul! (na, ca nici de Pasti nu pot sa ma abtin!) ). Iti dai seama ca o sa tot fac mishto de tine ca nu sunteti in stare sa luati titlul „decat” o data la 30 de ani si atunci doar „in conditii speciale” 🙂 Serios vorbind si eu cred ca vor fi meciuri slabe in vara asta, cand se vor relua campionatele, peste tot in Europa, nu doar in Anglia.

  Răspunde
 • Din punct de vedere al periodizării antrenamentelor pentru sportivii de top este un moment interesant: fotbaliștii aveau un program gândit pe formă cât mai ridicată până prin mai-iunie, când se termină campionatele de peste tot. COVID-19 a avut un efect de ieșire controlată din formă, ceea ce se întâmplă în mod normal la finalul sezonului, iar creșterea se face gradual până la sezonul următor. Acum ei vor trebui să revină la o formă ridicată, dar trecând peste perioada de pregătire specifică și cea de pregătire pre-competițională, așadar întregul ecosistem de pregătire va fi dat peste cap. Efectele s-ar fi văzut în mod dramatic dacă doar unele dintre echipe ar fi trecut prin faza asta, însă cum toate traversează același moment, este posibil ca diferențele să nu fie atât de vizibile.
  Pe de altă parte, este un moment în care se va face trecerea către fotbalul romantic din anii 70, când accentul era pus pe tehnică și mai puțin pe pregătire fizică, așadar s-ar putea să vedem execuții mult mai mișto, dar și sportivi care prin minutul 60 se vor mișca pe teren ca Dănuț Lupu în „zilele bune” (cam ca un pensionar în vânătoare de oferte la deschiderea unui supermarket).

  Răspunde
 • @Radu. Cred ca Danut Lupu dadea clasa la multi jucatori de azi, si nu doar in „zilele lui bune”, asa super lent cum era el. Constat o scadere a „tehnicitatii” jucatorilor de pretutindeni, fotbalistii de astazi nu mai stiu (si daca stiu parca le este teama) sa dribleze, sa faca „spectacol pe teren” ca sa folosesc un cliseu din bransa jurnalistilor sportivi de altadata. Asa ca eu sunt sceptic in continuare sii cred ca vom vedea o buna perioada de vreme niste meciuri plictisitoare (desi imi doresc sa ma insel).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu