Echipele din campionatul de fotbal al Germaniei au reînceput antrenamentele în condiţii speciale. Se strâng la club în grupuri mici şi se antrenează, după mai bine de 5 săptămâni de pauză. N-a fost o pauză totală, dar antrenamentele pe care le-au făcut clar n-au aceeaşi intensitate precum cele obişnuite, plus că le-au lipsit meciurile oficiale.

Nu se ştie exact când reîncep meciurile, însă probabil că va mai dura câteva săptămâni bune. Se vorbeşte de începutul lunii mai, dar nu e nimic sigur.

Între timp, au început accidentările. Primul căzut: Zagadou, fundaşul lui Dortmund, care are o leziune la ligamentele colaterale ale genunchiului stâng. Câteva săptămâni de pauză.

Cu siguranţă vor mai urma. Iar momentul în care vor fi reluate meciurile o să fie unul foarte complicat. Prin Anglia am înţeles că se discută despre finalizarea sezonului cu 5-6 schimbări pe meci, ceea ce ar permite o presiune mai mică pe titulari. În loc de 90 de minute pe meci, ar însemna ca mai mulţi jucători să prindă 50-60 de minute. Oricum nu vor avea cine ştie ce condiţie fizică (comparativ cu nivelul lor obişnuit, nu cu oamenii de rând).

Deja m-am pregătit psihic pentru nişte meciuri total anoste, în care se vor face multe greşeli şi vor lipsi momentele spectaculoase. Important e să se termine sezonul ăsta cu bine (adică să câştige Liverpool campionatul) şi să ne întoarcem la normal din sezonul viitor.