Dacă tot se termină perioada asta, zic să fac un recensământ al tuturor chestiilor pe care le-am gătit. Nu neapărat ca să mă laud, ci mai degrabă să arhivez, pentru momentul în care le voi povesti nepoţilor ce-am făcut în pandemia asta. Unele au fost gătite în premieră, pe altele le-am perfecţionat acum

Omletă cu ceapă verde

Nimic special aici, dar dacă prinzi ceapă de-aia potrivit de iute şi nişte ridichi bune, poţi să mănânci şi la micul dejun, şi la prânz. Ceea ce am şi făcut de altfel.

Pulled Pork

Am luat Crock Pot Digital acum vreo 2 ani de Black Friday. L-am folosit de vreo 2 ori de-atunci şi n-am fost chiar impresionat de rezultat. Asta până când am primit o reţetă şi m-am apucat să-mi iau toate ingredientele necesare. E cu sos BBQ, sos Worcester, supă de pui, boia afumată şi multe altele. 8 ore la setarea low din CrockPot. Am pus-o la făcut în noaptea de Înviere, dimineaţa aveam un miros demenţial de Pulled Pork în casă. Am mâncat din el vreo săptămână, mi-am făcut sandvişuri în toate combinaţiile posibile.

 

Ciorbă de lobodă

Tot în sâmbăta dinainte de Paşti m-a apucat şi pofta de ciorbă de lobodă, pe care am făcut-o în premieră. Am luat o reţetă de la Mazilique cred şi am dublat cantităţile, a ieşit o ciorbă cu 1 litru de borş, cam prea acră pentru gustul meu. Dar am luat deja ingrediente şi o să repet experienţa, intenţionez să mă perfecţionez.

Salată „boeuf”

Aveam prin congelator un amestec pentru salata boeuf de la Edenia, pe care tot ziceam că o să-l fac. Am completat cu nişte maioneză Heinz, nişte castraveţi cornichon de la Lidl şi aia a fost salata Boeuf, fără carne de vită. Fără poze, dar vă garantez că arăta absolut normal şi gustul era aproape de cel clasic.

Banana Bread

Nu eşti român în pandemie dacă n-ai făcut banana bread. Ce-ai mâncat în astea 2 luni? Chec? Am luat o reţetă de pe net, cred că tot de la Mazilique sau Jamilla şi am executat un banana bread cu care nu mi-a fost ruşine să mă laud la mama.

 

Griş cu lapte

Când a început izolarea mă gândeam că o s-o rup în două pe deserturi, o să fac griş cu lapte şi orez cu lapte până când o să mă plictisesc. Eu fiind mare fan, mai ales al orezului cu lapte, că îmi făcea bunică-mea când eram mic. Am făcut o dată griş şi cam aia a fost.

 

Orez cu legume

Nu că ar fi mare filosofie, dar ştiţi ce apreciat e un pilaf cu legume cinstit, cu un şniţel şi nişte murături? Ciuperci, ardei şi nişte ceapă, călite într-o cratiţă înainte să vii cu orezul şi apa la fiert.

Pizza

După ce-a făcut tot internetul pizza, am mituit nişte vânzătoare de butic şi am făcut rost de drojdie. Câteva zile mai târziu coceam prima mea pizza, cu un blat gros cât un obraz de pesedist. Vă zic, am făcut atâta aluat încât puteam să-mi deschid pizzerie în bloc. L-am pus pe tot într-o tavă şi mi-a crescut o chestie înaltă de 2 degete, ca spuma în reclamele Hopfen Konig cu Florin Piersic. Da’ bună, nene! Şi am mâncat 3 mese din ea, câte 2 bucăţi.

Salată de ciuperci cu maioneză şi salată de peşte cu maioneză

Aici e o reţetă din familie, extrem de simplă. Se ia o cutie de conserve cu peşte (eu folosesc file de sardină de la Lidl), se taie jumătate de ceapă medie, se pune maioneză (ori cumpărată, ori făcută, depinde de skilluri şi de cheful fiecăruia) şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Iese o nebunie, una dintre mâncărurile mele preferate.

Varianta cu ciuperci e similară, în sensul în care se fierb ciupercile un pic (mai ales dacă sunt ciuperci proaspete, nu la conservă), se adaugă usturoi şi maioneză.

MBS cu cârnaciori

De parcă nu era o bombă calorică suficient de mare să mănânci mămăligă cu brânză, smântână, unt şi ou, am trântit şi nişte cârnăciori prăjiţi de câteva ori. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu