in Casual stuff

Zonele pietonale sunt o idee bună, dar cred că implementarea trebuia amânată

S-a dat ieri ştire cu Breaking News, că centrul Bucureştiului va fi închis în weekend, începând cu 22 mai. Mai multe zone din oraş vor deveni pietonale, după ce PMB a aprobat un proiect propus de ARCEN. ARCEN e un ONG care se ocupă cu îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraş, proiecte culturale, educaţionale etc. Fondator este Edmond Niculuşcă, un tip care s-a remarcat prin campania „Salvaţi Şcoala Centrală”, pe vremea când era liceean acolo. Uneori o mai dă şi în bară, când vrea să facă educaţie muzicală cu forţa.

Proiectul ăsta nou, care tocmai a fost aprobat, e o idee bună. Sunt şi alte oraşe mari din Europa care au zone pietonale în weekenduri, e bine să dăm înapoi oraşul locuitorilor lui. Însă chestia asta cred că ar mai fi trebuit amânată puţin, măcar până la vară. Şi asta pentru că venim după 2 luni de restricţii, timp în care mulţi oameni chiar au stat în case. Acum se vor duce prin vizite, pe la diferite cumpărături, sau pur şi simplu se vor plimba prin oraş. Oraşul va fi mai aglomerat, iar câteva zone închise vor crea frustrare maximă. Gândiţi-vă ce se întâmplă când e închisă o jumătate de oraş pentru 3-4 ore, de 2 ori pe an, la maraton şi semi-maraton. Poate că 15 iunie ar fi fost o dată mai potrivită pentru aceste măsuri.

Ce nu mi-a plăcut acum în comunicarea acestui proiect a fost modul în care au înşirat nişte străzi, de parcă închiderea lor va afecta doar bucăţile respective de carosabil. Înţeleg că încearcă să „îndulcească” lucrurile, dar cred că ar fi mai util să vedem exact cum arată proiectul ăsta cu zonele delimitate.

De-asta am stat şi am făcut o hartă *aproximativă” cu zonele care vor deveni pietonale. Sunt anumite culoare de trecere prin aceste zone, de exemplu pe strada Jean Louis Calderon, dar m-aş fi aşteptat de la Primărie să facă o astfel de hartă şi să comunice foarte clar arterele, ca să-şi poată face oamenii planuri. Altfel, unii vor aprecia zonele pietonale, alţii vor fi extrem de frustraţi că trebuie să ocolească tot Bucureştiul ca să ajungă unde au nevoie.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu