in Food

Am trecut recent pe la Apaca (sau intersecţia Vasile Milea cu Iuliu Maniu, staţia de metrou Politehnica) şi am observat că s-a deschis un Dristor Doner uriaş acolo.

Probabil că ştiţi de marea schismă care s-a petrecut prin 2014, când şaormeriile Dristor s-au împărţit în Kebap since 1999 şi Doner. Practic, şaormeria de la care a pornit totul, cea de la Dristor, are brandingul cu verde şi a rămas la „tradiţionalişti”. În timp ce „moderniştii” au luat perla de la Tineretului-Budapesta şi acum au deschis şi mamutul ăsta de şaormerie la Apaca.

Ce e mişto la Tineretului (şi cred că e va implementa şi aici) este partea de steak house, care nu prea se pupă cu ideea de fast food, dar cine suntem noi să judecăm, Poliţia Fast-Foodului?

Găseşti la Tineretului (şi cred că vei găsi şi la Politehnica) o Adana Kebap bună, au şi T-bone, şi multe alte variante de fripturi. Plus gelaterie, care e deja funcţională, atât în Tineretului, cât şi la Politehnică.

Ce m-a surprins este cât de mare e tot spaţiul, cred că s-au închis vreo 2 restaurante ca să se facă loc pentru acest Dristor uriaş. Când vom scăpa de pandemie, cred că acolo vor intra vreo 150 de oameni, iar la rând la şaorma vor putea sta alţi 20-30. Dacă şaormeriile normale sunt ca un butic de cartier, ăsta e un supermarket al şaormeriilor (puteţi vedea aici cum arăta înainte zona, ocazie cu care am descoperit că Google Street View are şi opţiunea de timeline, poţi vedea cum a evoluat o zonă în timp).

E interesant cum s-a schimbat zona în ultimul an, datorită clădirilor de birouri care se înalţă acum vis-a-vis de Apaca. Pe lângă Dristor Doner s-a mai deschis şi o pizerie Treevi pe colţ în intersecţia respectivă, în locul magazinului Alex Calm (nu mai e Alex calm 🙁 ). Apropo de Treevi, au lansat şi un brand de ciorbe, numit Fabrica de ciorbe. Văd că noua strategie e să meargă în paralel cu câte două restaurante, un Treevi şi o Fabrică de ciorbe. Au făcut asta la Apaca şi au mai făcut asta şi la Piaţa Romană, la coloane, în locul unui ING care s-a închis recent. 

Revenind la Dristor Doner, cred că vor avea un succes uriaş, dar sper să găsească o soluţie şi pentru parcare, aşa cum se întâmplă şi la Tineretului. Dacă nu găsesc, nu-i nimic, clădirile AFI, noile clădiri Campus6 (construite de Skanska), plus căminele de la Politehnică şi studenţii care trec pe acolo reprezintă un vad important, sigur va fi plin.

2 comentarii. Leave new

  • Salut! Dristorul de la Apaca are parcare, chiar in spatele restaurantului, in curtea de la Apaca.
    Evident cu plata, dar cel putin ai un loc unde sa lasi masina fara o amenda, atunci cand nu mai ai locuri libere la bordura.
    Intrarea se face pe langa 5 to go.

    Răspunde
  • Acolo era inainte „La turc” (Helin se chema, dar asa ii zicea in popor). In fata avea o saormerie la tejghea iar inauntru un „impinge tava” cu o ciorba de burta foarte buna.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu