Săptămâna trecută s-a anunţat un proiect imobiliar foarte interesant la Romexpo, ceva desprins din cărţile SF. Camera de Comerţ şi IULIUS au făcut un parteneriat pentru realizarea mai multor clădiri de biouri la Romexpo şi transformarea întregului spaţiu expoziţional. Sunt în plan şi spaţii de relaxare, zone verzi şi o legătură directă cu parcul Herăstrău. Tot proiectul ajunge la 2,87 miliarde de euro.

*revitalizarea și integrarea Romexpo în circuitul internațional * 2,87 miliarde de euro, investiție în etape * muzee și sală multifuncțională de evenimente * un nou parc și conexiuni urbane verzi * soluții de fluidizare a traficului * cel mai mare business district * peste 30.000 de noi locuri de muncă * 12.000 locuri de parcare * retail și lifestyle center * facilități pentru antreprenori locali

În teorie totul e foarte interesant. Însă mi se pare că sună prea bine ca să fie adevărat. Mi-aduce aminte de cazul „Casa Radio” şi mă întreb dacă o să se facă cu adevărat proiectul.

Ce nu ştiam e că Romexpo este deţinut în proporţie de 91% de CCIR. M-am lămurit odată cu acest comunicat. Presupun că sunt şi alte interese la mijloc, vorbim de un teren super valoros, pe care cineva ajunge să construiască multe clădiri de birouri gratuit.

Cred că ar fi foarte tare să acopere cineva betoanele alea de la Romexpo şi să folosească mai bine spaţiul din zona rerspectivă, dar probabil că vorbim de un proiect întins pe 10-15 ani. Dacă se mai şi blochează în vreun proces, vom ajunge să mergem cu nepoţii prin părculeţele alea din poze.

5 comentarii. Leave new

 • Ai vazut cum e traficul in zona respectiva? Ai vazut unde e cea mai apropiata gura de metrou? Acolo trebuie demolat si facut un parc sau ceva de genul.. nu mai multa inghesuiala

  Răspunde
  • Păi parc lângă parc? E Herăstrăul acolo, fix lângă el e parcul Bordei. Nu are sens să înghesui atâtea parcuri în Nord, că nu acolo e nevoia mare.

 • Nu trebuie transformat chiar totul in parc, dar ar trebui ca infrastructura sa tina pasul (inca o linie de tramvai, o linie de metrou/tren)

  Răspunde
 • A se vedea toate proiectele in care a fost implicat grupul Iulius (ex. proiectul Palas din Iasi si proiectul Open Ville din Timisoara).
  Cred ca la final va iesi ceva deosebit si apreciat de multi.

  Răspunde
 • Am zis ceva de genul. Cladiri de maxim 4 etaje, spatiu liber etc. Sau sa faca ce doresc dar intai sa rezolve cu infrastructura. In bucuresti se construieste intr-o veselie, dar infrastructura ramane la fel

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu