În ultimii ani, prin achiziţia Sameday şi dezvoltarea reţelei easybox, eMAG şi-a construit infrastructura necesară pentru a putea livra foarte rapid orice, inclusiv produse alimentare în regim propriu. Dacă până acum livrau mâncare şi băutură în secţiunea Supermarket, printr-un parteneriat cu Mega Image, de puţin timp au propriile stocuri şi o varietate mult mai mare de produse la secţiunea Băcănie.

Puteţi cumpăra aproape orice, de la ulei de măsline până la drojdie uscată (unde era secţiunea asta acum 2 luni, când căutam disperat drojdie ca să fac o pâine pe care n-am ajuns s-o fac niciodată de fapt?). Miere, borcane de Nutella, cutii cu ananas, you name it. Chestii pe care le găseşti şi în alte magazine online, însă aici beneficiezi de tot ce înseamnă ecosistemul eMAG, de la filtre până la opţiunile de livrare (curier, easybox, oficii poştale etc.).

De exemplu, la categoria dulceaţă-compot au filtrare în funcţie de tipul de produs (compot, dulceaţă, gem) şi fructul din care sunt făcute, deci poţi să filtrezi doar dulceaţa de căpşuni şi să cauţi prin opţiunile de acolo.

Au inclusiv o selecţie de băuturi alcoolice, care vine într-un ambalaj pe care ei îl numesc „bullet proof”. Ca să mă conving cât de bullet proof este, am dat şi o comandă, la invitaţia eMAG.

Am plasat o comandă cu 3 produse vineri după amiază, la ora 16:17. Sâmbătă la 7:01 am primit SMS că cele două colete au ajuns în easybox-ul selectat şi mă aşteaptă să le ridic. În ultimele luni am comandat tot mai des în easybox, ca să nu mai am stresul că vine curierul şi eu sunt în altă parte a oraşului sau sunt într-un video call şi nu pot să preiau comanda.

Mi s-a părut interesant că au venit două colete pentru 3 sticle, un ambalaj dublu şi unul simplu. Sunt curios dacă au şi variante mai mari, de 4 sticle, probabil că voi afla la o altă comandă.

Mare atenţie, coletele nu vin împreună cu pisica, aceasta trebuie achiziţionată separat.

Ambalajul “bullet proof”

Ambalajele sunt nişte cartoane care “îmbracă” sticla într-un sistem asemănător cu cel “fagure”. Sunt multe puncte dure, pe muchia cartonului, care este oricum unul gros. Arată cam aşa:

Mie mi s-a părut destul de solid, are şi o menţiune de Fragil pe ambele părţi laterale, presupun că nu vor fi multe probleme cu acest tip de ambalaj.

Nu e chiar bullet proof la propriu, sunt multe modalităţi creative prin care poţi să spargi acest gen de colet, dar niciuna nu intră într-un scenariu de transport normal.

Ce mi-am comandat

Şi pentru că ştiu că sunteţi super curioşi, să notez şi ce mi-am comandat:

O sticlă de whisky Peaky Blinder Bourbon pentru că am tot văzut-o pe net şi eram curios cum e. Sunt fan al serialului şi chiar dacă whisky-ul ăsta nu are legătură cu familia Shelby, trebuia să gust din el. Nu m-a dat pe spate. Sunt două variante pe eMAG, un Irish şi un Bourbon, am luat bourbon-ul. E prea aspru pentru gustul meu, se simte prea tare alcoolul. Am testat în paralel cu Jack Daniel’s, ceea ce beau eu în mod obişnuit, şi mi s-a părut că ăla zici că e un coniac catifelat pe lângă Peaky Blinder. Poate merge în cocktailuri mai bine, habar n-am.

Un gin Whitley Neill Quince pe care l-a solicitat prietena mea pentru nişte cocktailuri. Nu mai băusem gin de gutui, mi s-a părut interesant. Asta în contextul în care am nişte amintiri neplăcute cu gin din tinereţe, aşa că îl evit.

O sticlă de vin rose Mateus care merge la fix vara. Nu că aş fi vreun mare băutor de vin, dar atunci când beau, merg pe Liliac sau Mateus. N-am deschis încă sticla, dar nici nu voi avea surprize aici.

În perioada asta au şi diverse reduceri speciale, de la Chipsuri Pringles la 6.99 lei, redus de la 8.71 lei (20% reducere), 2 sticle de vin roşu Avincis, Cabernet Sauvignon la 39.98 de lei (redus de la 77.98 lei (49% reducere) sau Jagermeiser de 700 ml la 39.99 lei, redus de la 56.99 lei.

Concurs

Cei de la eMAG mi-au oferit şi 3 vouchere în valoare de 100 de lei pe care le puteţi folosi să testaţi noua secţiune de Băcănie sau orice altceva de pe siteul lor.

Tot ce trebuie să faceţi este să-mi răspundeţi printr-un comentariu ce produs aţi vrea să se găsească la categoria Băcănie (sau pe eMAG în general). Mă gândesc că i-ar putea ajuta şi pe ei să vadă ce mai cere lumea. Toate comentariile decente (fără glumiţe sau idei de tipul “lucrări de licenţă”) intră în tragere la sorţi. Câştigătorii vor fi anunţaţi miercurea viitoare, pe 17 iunie.

Voi lua în calcul comentariile apărute până pe 16 iunie, ora 23:59.

Chiar dacă nu câştigaţi, trebuie să ştiţi că azi au şi o promoţie, clienţii care cumpără de cel puţin 100 de lei din secţiunea de dry food & beverages primesc extra reducere de 20 de lei dacă adaugă codul “bacanie” la check-out.

Adică aproape o sticlă de Mateus cadou.