În timpuri normale, aş fi scris articolul ăsta de la Sibiu, din vreo cameră de hotel, după un drum lung şi o revedere cu mulţi prieteni. Dar cum nu trăim timpuri normale, anul acesta voi urmări Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu pe internet, prin live streaming. Asta pentru că FITS se întâmplă anul acesta exclusiv online. 

Mi se pare o dovadă de responsabilitate, într-un context extrem de complicat.

Tema ediţiei din acest an este „Puterea de a crede / Empowered” şi se potriveşte foarte bine pe situaţia actuală. 

Timp de 10 zile ne vom recăpăta optimismul prin intermediul a peste 100 de de evenimente, transmise din 30 de ţări, de pe 5 continente. Sunt programate peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii, care vor fi difuzate gratuit de pe 12 până pe 21 iunie, site-ul FITS, www.sibfest.rodar și pe pagina de Facebook și canalul de YouTube.

Programul începe zilnic la 9:30 şi se termină la miezul nopţii.

Programul complet este aici.

Ce mi se pare fabulos e că fiecare spectacol are reluări târziu în noapte, pentru ca spectacolele FITS din acest an să fie disponibile pe întreaga planetă. Probabil că ştiţi deja, la FITS vin an de an oameni din toate colţurile lumii.

Delegaţia din Japonia e deja o obişnuinţă, am ascultat de-a lungul anilor poveşti din India, Australia şi SUA. Nu vorbesc aici doar de artişti, care oricum sunt din toate colţurile lumii, dar s-a format treptat şi o comunitate de iubitori de teatru care vin an de an să vadă selecţia oferită la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu