Prima oară când am auzit despre sunetul de fundal adăugat artificial la meciurile din Primera Division mi s-a părut super aiurea. Adică cum, punem sunet fals de suporteri?

Ce-i drept, m-am uitat puţin la meciurile din Germania, care se joacă tot fără spectatori şi cu sunet original şi m-a cam luat somnul. Zici că ar fi meciurile de antrenament din cantonamente, se mai aud jucătorii cum strigă, se aud antrenorii cum mai dau o indicaţie şi cam aia e.

Dar după ce-am văzut meciurile Barcelonei şi ale Valenciei mi-am dat seama că au avut dreptate spaniolii. Mai bine cu sunet fake decât fără sunet deloc.

Frumuseţea acestui sport ţine şi de atmosfera pe care o fac suporterii. Ce mai e special la Anfield Road fără You’ll Never Walk Alone? (mă rog, nu e un exemplu bun, eu am jucat pe Anfield cu stadionul gol şi e bestial oricum). 

Am înţeles că pregăteşte şi Sky ceva similar, în parteneriat cu EA Sports. Mi-ar plăcea să avem opţiunea asta şi pe Eurosport, altfel va fi destul de anost să priveşti meciurile.

3 comentarii. Leave new

 • Nu numai sunetul, dar si tribunele dau iluzia spectatorilor.
  Pot spune ca meciurile din Spania sunt urmaribile, spre deosebire de cele din Germania, unde cum spuneai si tu, te ia somnul cu miuta lor.

  Răspunde
 • Cred ca cel mai mult mi-a lipsit fotbalul din perioada pandemiei. Au mai dat pe TVR cateva meciuri mai vechi si le-am revazut cu placere. Dupa ce a inceput campionatul Germaniei, am fost dezamagit total. Pur si simplu nu pot sa ma uit la un meci fara spectatori, fie si cu acel sunet pe fundal. Nu are nici un farmec, nu ma incalzeste cu nimic.

  Răspunde
 • Mie de la inceput mi s-a parut o idee buna si-mi mentin parerea

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu