Prima oară când am auzit despre sunetul de fundal adăugat artificial la meciurile din Primera Division mi s-a părut super aiurea. Adică cum, punem sunet fals de suporteri?

Ce-i drept, m-am uitat puţin la meciurile din Germania, care se joacă tot fără spectatori şi cu sunet original şi m-a cam luat somnul. Zici că ar fi meciurile de antrenament din cantonamente, se mai aud jucătorii cum strigă, se aud antrenorii cum mai dau o indicaţie şi cam aia e.

Dar după ce-am văzut meciurile Barcelonei şi ale Valenciei mi-am dat seama că au avut dreptate spaniolii. Mai bine cu sunet fake decât fără sunet deloc.

Frumuseţea acestui sport ţine şi de atmosfera pe care o fac suporterii. Ce mai e special la Anfield Road fără You’ll Never Walk Alone? (mă rog, nu e un exemplu bun, eu am jucat pe Anfield cu stadionul gol şi e bestial oricum). 

Am înţeles că pregăteşte şi Sky ceva similar, în parteneriat cu EA Sports. Mi-ar plăcea să avem opţiunea asta şi pe Eurosport, altfel va fi destul de anost să priveşti meciurile.