Liverpool a câştigat campionatul din Anglia după 30 de ani. Era clar cam din ianurie, dar apoi a venit pandemia şi lucrurile s-au complicat.

M-am temut atunci că s-ar putea anula campionatul cu totul, ceea ce ar fi fost o nedreptate uriaşă. Să ai un lider aşa autoritar, cu 23 de puncte avans, şi să anulezi campionatul ar fi fost ireal. Probabil că începea războiul civil în Liverpool.

Am răsuflat uşurat când s-a împlinit totul şi din punct de vedere matematic. Dar mi-aş fi dorit să fie mai mult de atât. Aş fi vrut să simt o mare bucurie, să mă simt beat de fericire. În schimb, tot ce simt de câteva zile e uşurarea asta enervantă. „Am bifat-o şi p-asta”. Ştiu că sunt oameni din Liverpool care au petrecut pe străzi până la epuizare. Alţii care au băut litri întregi de bere. Eu doar am zâmbit şi am zis „în sfârşit!”.

Au fost mulţi cunoscuţi care m-au întrebat ce simt, m-au felicitat, mi-au zis că aşteaptă cu interes să vadă reacţiile mele pe blog. Doar că eu nu mă simt în al nouălea cer.

Cred că s-au adunat prea multe dezamăgiri în ultimii 17 ani (de când ţin cu Liverpool). The Slip, sezonul trecut şi avansul pe care l-am pierdut, chiar şi în sezonul ăsta – înfrângerea aia cu Norwich care a stricat un parcurs aproape perfect (cum ar fi fost o echipă Invincibilă?).

Mi-am dorit extrem de mult acest titlu pentru Gerrard. Am sperat în fiecare an, chiar şi când era la LA Galaxy, că se va întâmpla ceva miraculos şi va reveni să ridice trofeul. Acum nu mai poate decât ca antrenor. Probabil că o va face.

Liverpool de acum a mai scăpat de un complex şi e pregătită să ia mai multe titluri. Ştie cum s-o facă. Abia aştept să doborâm recordul lui Man United, să ne luăm înapoi şi recordul ăla, mai exact.

Simt că titlul ăsta şi Champions League-ul de anul trecut nu sunt finalul, ci sunt abia începutul. Sper să nu mă înşel.

5 comentarii. Leave new

 • Cu Watford* am pierdut. 😀

  Eu cred că 3 ani de aici încolo tot o să mai ridicăm trofee. Am emoții cu Premier League, că e cel mai greu. Adică, sincer, în punctul ăsta mi se pare că dacă vor, iau orice, în același timp să îți dorească. A fost clar sezonul ăsta care a fost obiectivul. Să vedem sezonul viitor.

  Răspunde
 • Din pacate, un antrenor precum Klopp epuizeaza repede o echipa, niste jucatori. Mai mult de 2 ani nu-i vad in top.

  In plus, in Anglia, mai ales in ultima vreme, echipele vin pe rand. Intai Chelsea, Apoi City, apoi Liverpool.

  Dac-as putea pune un pariu, as pune ca Liverpool NU va castiga titlul si sezonul urmator. Chelsea ar fi cea mai probabila castigatoare dupa mine.

  Răspunde
 • Revine Arsenal 🙂

  Răspunde
 • Felicitari! A fost o asteptare lunga pentru suporterii cormoranilor.Eu, ca suporter al lui Manchester City am fost rasfatat in ultimii ani. Iti doresc sa nu mai asteptati atat de mult pentru un nou titlu. Mai amabil de atat nu pot sa fiu, in calitate de fan al „cetatenilor”… 🙂

  Răspunde
 • Sunt sanse sa revina inaintea lui Man Utd 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu