Am descoperit zilele trecute* un album foto super mişto, cu fotografii din Bucureştiul de la sfârşitul anilor ’90. Sunt nişte imagini din ’95, ’98 şi 2001, o perioadă de tristă amintire pentru oraşul ăsta.

Mi-au revenit o grămadă de amintiri, cu Lipscani-ul în ruină, cu toate consignaţiile pe la care mă plimba tata când voia să vândă vreun aparat foto (ca să facă rost de bani, că erau vremuri grele).

Dacă vă uitaţi cu atenţie o să vedeţi nişte tramvaie ponosite, ruine peste tot, blocuri în construcţie (mare parte din bulevardul Unirii şi împrejurimi a fost finalizată abia după 1990, chiar spre 2000).

Multe Oltcituri, Dacii 1300 şi 1310, o să vedeţi şi câteva căruţe. Ăsta era oraşul în finalul anilor ’90.

Cu pozele astea în faţă ne dăm seama cât de mult a evoluat Bucureştiul. S-au asfaltat străzi, oamenii au schimbat maşinile, unii au renovat nişte case. Şi e mult mai curat. Sigur, nu se compară cu o capitală din Vest, dar tot e mult mai bine. Nu suntem acolo unde ar trebui să fim, dar mi se pare că am ieşit din sărăcia aia cruntă. Ar fi fost foarte greu să evoluăm mai repede şi mai bine dat fiind decalajul uriaş.

*Nu mai ştiu exact la cine am văzut pe Facebook albumul ăsta, am deschis tab-ul, apoi am revenit după 2-3 zile. Dacă se simte cineva drept sursă, aruncaţi un comentariu şi vă menţionez.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu