Când locuieşti în casă cu o vegetariană, ajungi să faci tot felul de experimente culinare, inclusiv să renunţi la carne câte o jumătate de zi şi să testezi diverşi înlocuitori.

De burgerii de la Beyond Meat auzisem de la nişte prieteni care i-au prins la Kaufland, însă după câteva încercări eşuate ne-am dat bătuţi. După ceva timp am descoperit pe net (Softpedia cred?) că Beyond Meat se găsesc şi la Metro, unde stocul e mereu disponibil.

La Metro au pachete cu câte 10 cârnaţi (67 de lei), pachete cu 10 burgeri (115 lei) şi pachete cu 2 burgeri (30 de lei). Am luat cârnaţii, iar cu altă ocazie voi încerca şi burgerii, la momentul respectiv mi s-a părut mult să dau 200 de lei pe atâta mâncare vegană.

Beyond Meat e un brand fondat în 2009 de Ethan Brown, un jurnalist cunoscut din SUA, care a scris şi câteva cărţi. Abia prin 2012 au scos pe piaţă primele produse, iar de atunci afacerea a explodat. 8 ani mai târziu, sunt listaţi la bursă şi sunt prezenţi pe 50 de pieţe internaţionale. Au testat produsele lor cu gust de pui, porc, dar acum e disponibilă doar varianta de vită. Au burgeri, cârnaţi de mai multe feluri şi chiar „carne vegetală” (?) tocată pe care s-o poţi pune la taco.

Produsele Beyond Meat sunt făcute pe bază de mazăre, dar au şi orez, ulei de cocos, extract de mere, rodie şi alte chestii.

Cârnaţii arată cam aşa:

Sunt foarte apropiaţi de nişte cârnaţi obişnuiţi. Consistenţa e şi ea aproape identică, iar gustul de incredibil de apropiat. Ca să v-o spun drept, seamănă la gust cu nişte cârnaţi din carne absolut comestibili, dar care n-au şanse să devină cârnaţii mei favoriţi. Mie îmi plac cârnaţii mai graşi, cu gust mai evident de usturoi, şi cu carne. Evident, când te gândeşti că sunt pe bază de plante, totul devine mai interesant. 

Problema e că nu mi s-au părut foarte săţioşi. Dacă mănânci unul singur nu prea te saturi la fel cum te-ai sătura dintr-un cârnat din carne. Abia pe la 2-3 începi să pui de-o masă normală.

E clar că n-o să zic niciodată „yum! abia aştept să mănânc nişte cârnaţi Beyond Meat!”, dar pe de altă parte, nici nu-mi propun aşa ceva, că nu cred că voi deveni prea curând vegetarian (cu atât mai puţin vegan).

În schimb, sunt tare curios cum sunt burgerii, că mi-a făcut poftă Radu încă de când a povestit de Impossible Whopper

2 comentarii. Leave new

  • Tocmai ce am luat de la lidl niste bugeri vegani, ca saptamana aceasta au oferta pe produse vegane si vegetariene. Revin cu feedback, ca am luat cateva chestii interesentate.

    Răspunde
  • Burgerii de la lidl foarte ok, nu i-am incercat pe cei de la Beyond, dar din ce e pe piata pana la momentul actual sunt top.
    Pasta tartinabila verdino nu e cine stie ce.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu