Au trecut 2 săptămâni de când m-am întors de la mare, aşa că pot să spun cu siguranţă: am fost în Vama Veche pe timp de pandemie şi n-am păţit nimic.

Făcusem rezervare cu vreo 2 luni înainte, aşteptam vacanţa asta ca pe reducerile de Black Friday de la PORC (apropo, e campanie de reduceri fix azi). Cu toate astea, când a început să crească mult de tot numărul de cazuri ne-am gândit de două ori înainte să luăm o decizie. Mai ales că se vorbea inclusiv despre un nou lockdown.

Până la urmă am decis să plecăm şi să vedem cum stau lucrurile la faţa locului. Concluzia după ce ne-am întors este că poţi să-ţi faci liniştit un concediu cam oriunde în ţară, cu condiţia să respecţi nişte reguli minime.

În primul rând, am fost la mare în timpul săptămânii. Am ajuns duminică după-amiază, am plecat joi, înainte să se aglomereze. E şi mai ieftin, dar important e că sunt mai puţini oameni, mult mai puţini.

Apoi, am ales o cazare cu piscină proprie, cu puţine camere (vreo 5 în total) şi circuit închis. În felul ăsta n-a fost nevoie să ieşim la plajă şi am redus interacţiunea cu oamenii de afară la minim. Oricum nu sunt fan al plajei din Vama Veche, am mers la mare mai mult pentru plimbările de dimineaţă şi de seară, pentru aer, pentru o schimbare de peisaj. Ziua am stat la piscină, pe şezlong, cu alte 3-4 persoane în jur.

Pe lângă asta, am încercat să mâncăm în afara orelor “clasice” de prânz şi cină, astfel încât să ne intersectăm cu cât mai puţine persoane. De câteva ori am luat mâncare de la Expirat la pachet şi am mâncat la cazare.

Evident, am purtat mască de fiecare dată când eram într-o zonă mai aglomerată, am păstrat distanţa faţă de oameni, n-am ieşit prin cluburi seara, cel mult un pahar de vin după masă.

Mă speriasem şi eu când am văzut la televizor o grămadă de reportaje despre “dezastrul” epidemiologic, însă nu te obligă nimeni să mergi fix unde e mulţimea de oameni. Nu te obligă nimeni să stai fără mască, nu e musai să mănânci fix când e mai aglomerat. Se poate face un concediu liniştit fără niciun stres, chiar şi la Vama Veche.

Revin pe tema cazării, că mi-a plăcut mult de tot unde am stat.