1300+ de cazuri pe zi, spitalele Covid nu mai au locuri în Bucureşti. Sau dacă mai sunt locuri, sunt foarte puţine. Pacienţilor li se propune să meargă pe la Olteniţa, Medgidia, Slatina.

Momentul perfect să deschidem cinematografele şi restaurantele, nu? Care cinematografe oricum nu prea au filme şi oricum nu cred că va fi prea multă lume doritoare de aşa ceva.

În mall-uri trebuie să stai cu masca pe faţă, să te dezinfectezi, să păstrezi distanţa faţă de oameni. Nu şi în food court, care e deschis de câteva săptămâni. Acolo e ok să mănânci, adică să stai fără mască. Food court-ul se ştie că este acest spaţiu total ferit de virus, această bulă de protecţie dată de fast food.

Pe lângă asta, s-au mai deschis şcolile şi grădiniţele. Aşa arată un traseu de acces într-o grădiniţă de lângă casa mea. Părinţii vin, stau la distanţă, merg pe un traseu bine stabilit, apoi lasă copilul în colectiv. Care mai e logica pentru toată distanţarea dintre părinţi?

Iar la şcoli merge bine distanţarea. Unii cu măşti, alţii fără. Cum s-o nimeri.

Nu pricep măsurile astea amestecate, la fel cum nu pricep nici de ce s-a dat drumul la spectatori în Franţa, la meciurile de fotbal. Aseară mă uitam la PSG cu Marseille şi nu mi-a venit să cred că oamenii ăia stăteau în tribune ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.