1300+ de cazuri pe zi, spitalele Covid nu mai au locuri în Bucureşti. Sau dacă mai sunt locuri, sunt foarte puţine. Pacienţilor li se propune să meargă pe la Olteniţa, Medgidia, Slatina.

Momentul perfect să deschidem cinematografele şi restaurantele, nu? Care cinematografe oricum nu prea au filme şi oricum nu cred că va fi prea multă lume doritoare de aşa ceva.

În mall-uri trebuie să stai cu masca pe faţă, să te dezinfectezi, să păstrezi distanţa faţă de oameni. Nu şi în food court, care e deschis de câteva săptămâni. Acolo e ok să mănânci, adică să stai fără mască. Food court-ul se ştie că este acest spaţiu total ferit de virus, această bulă de protecţie dată de fast food.

Pe lângă asta, s-au mai deschis şcolile şi grădiniţele. Aşa arată un traseu de acces într-o grădiniţă de lângă casa mea. Părinţii vin, stau la distanţă, merg pe un traseu bine stabilit, apoi lasă copilul în colectiv. Care mai e logica pentru toată distanţarea dintre părinţi?

Iar la şcoli merge bine distanţarea. Unii cu măşti, alţii fără. Cum s-o nimeri.

Nu pricep măsurile astea amestecate, la fel cum nu pricep nici de ce s-a dat drumul la spectatori în Franţa, la meciurile de fotbal. Aseară mă uitam la PSG cu Marseille şi nu mi-a venit să cred că oamenii ăia stăteau în tribune ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

5 comentarii. Leave new

 • Este o conspiratie mondiala de reducere a suprapopularii. Bine, nu este chiar o conspiratie pentru ca participa cateva miliarde de oameni voluntar. Restul stau acasa mai mult sau mai putin calmi si asteapta sa treca si asta.

  Ce este trist pentru mine insa este faptul ca acest comportament nu este doar specific romanilor. Unde sa mai pleci acum stiind ca si la straini in situatii dificile toti dezamagesc? Da, nu este peste tot chiar la fel, dar la modul general cam este.

  Răspunde
 • Posibil ce zici si tu dar guvernantii nostri au tot interesul sa mentina umflata aceasta bula cu covidu pentru ca asa se pot tot felul de achizitii si de contracte fara licitatie, se pot sifona bani grei de care nu sunt intrebati de nimeni si pot trece legi pe sestache pe care altfel nu ar putea sa le treaca fara scandal mare cu cetatenii. Sunt mai multe mizerii care merg impreuna cu covidu asta.

  Răspunde
 • Perfect de acord. Asta este o diferenta totusi la noi si ce se intampla pe afara in tarile mai civilizate (nu in toate totusi). La noi cred ca furatul si coruptia politica sunt ca un proces pirat din Windows: ruleaza intotdeauna in fundal si mineaza bitcoini. Uneori te lasa si pe tine sa iti faci treaba la calculator 🙂

  Răspunde
 • #Alexandru „Posibil ce zici si tu …”
  uite o alta statistica: este pentru prima data in 30 de ani cand avem 500 de cazuri cu insuf respiratorie pusi pe ventilatie. aia nu sunt ‘umflata aceasta bula cu covidu’. e un motiv pentru care exista un numar mic de paturi de terapie intensiva (1200 parca dintre care jumatate sunt pe ventilatie) la o populatie de 20 mil… pt ca incidentele sunt rare. si uite ca ca atingem limita de sus.

  faptul ca cineva speculeaza finaciar (coruptie sau prostie) nu inseamna ca nu e grav si ca cifra de mai sus ar trebui sa iti traga toate semnalele de alarma posibile.

  Răspunde
 • De fapt, nu e nicio conspirație la mijloc, e tradiționala înțelepciune populară, „bei mori, nu bei, mori, dacă bei, să bei destul, dacă mori, să mori sătul”! Ce-o da Domnul!
  La modul serios, dacă unii sunt panicați și stresați rău de tot – am întâlnit cazuri care deja ar avea nevoie de tratament pentru depresie, mulți au renunțat să mai ia în considerare riscurile. Este același principiu ca la fumat. Toți care fumează știu că le poate face rău, dar „asta e”… Cred că această boală a fost „internalizată” de mulți și au renunțat să se mai preocupe (fără a însemna că nu „au credință” în COVID), asumându-și riscurile, mai mult sau mai puțin conștient.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu