in Casual stuff

Pentru ce mai joacă fotbal echipele naţionale?

E pandemie, e nasol, trebuie să stăm izolaţi. Foarte corect până aici, hai să aşteptăm vaccinul. Încercăm să reducem interacţiunile cât mai mult

Înţeleg de ce se joacă în continuare meciuri de fotbal din competiţiile interne şi din cupele europene. E vorba de foarte mulţi bani la mijloc.

Dar echipele naţionale de ce naiba mai joacă în situaţia asta? Şi nu mă plâng de programul încărcat, care pune în pericol sănătatea jucătorilor, aşa cum o fac o mulţime de antrenori importanţi (în frunte cu Klopp). Dar ce ne facem cu multitudinea asta de contacte inutile? 

Pentru un meci al naţionalei se adună jucători din toate colţurile lumii, călătoresc cu avionul, se expun la tot felul de riscuri. Intră în contact cu jucători din alte campionate, unii care se dovedesc a fi pozitivi. Căpitanul Croaţiei a jucat o repriză fără să ştie că are COVID, apoi a rămas în izolare în Turcia (unde şi joacă, de altfel, total întâmplător).

Ba mai mult, în loc de 2 meciuri în pauza asta competiţională, au început să se joace câte 3 meciuri, că doar aşa creşti riscurile şi mai mult. Contacte peste contacte, între oameni care nu poartă măşti. 

Şi pentru ce? Pentru nişte meciuri pe care nimeni nu le vrea? Jucătorii nu se duc de drag la meciurile astea, antrenorii de club stau cu grijă, iar spectatorilor pur şi simplu nu le pasă, aşteaptă să treacă pauza competiţională mai repede ca să reînceapă distracţia adevărată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu