Ai zice că e o situaţie incertă şi lumea ar trebui să se gândească de două ori înainte să ia decizii şi să facă investiţii mari. Dar nu e cazul, se merge în continuare business as usual.

Îmi povestea cineva dintr-o bancă despre nişte cetăţeni care au venit să ceară un credit pentru un apartament de 2 camere. Nimic special până aici, doar că apartamentul era la Moghioroş Residence, pe strada Braşov (unde face tramvaiul 41 stânga spre capăt), fix în buza Prelungirii Ghencea. Şi nici asta n-ar fi o problemă, dar 2 camere + locul de parcare ajungeau pe la 100.000 de euro.

Moment în care mi-a dat eroare. Întrebaţi dacă e o idee aşa bună, oamenii au zis că se justifică preţul, că e zonă bună, că e aproape de metrou (!), că sunt şcoli în zonă, grădiniţe, piaţă…

Deci la intrare în Prelungirea Ghencea, în ceea ce era pe vremuri capătul capătului, a devenit zonă bună. Asta e fix ca reclama jenantă de la Mega Mall – „un mall în inima oraşului”.

Realitatea e că oamenii fac alegeri de genul ăsta în fiecare zi. În cazul de faţă, deşi complexul respectiv arată excelent, mi se pare mult prea optimist să spui că ai metrou (sunt 2 staţii de tramvai până la cea mai apropiată staţie de metrou), piaţa e la aceeaşi distanţă, iar şcolile şi grădiniţele din acea zonă ca cartierului Drumul Taberei nu sunt neapărat de top astfel încât să spui că merită efortul financiar.

În plus, dacă iei în calcul şcoli şi grădiniţe, de ce dai 100k euro pe 2 camere? Dar asta nu i-a oprit să ia credit pe 30 de ani.

5 comentarii. Leave new

 • Da, este aiurea de tot prețul, în condițiile în care un apartament „comunist” în zonă, cu 2 camere, este la jumătate și, probabil, cu o suprafață mai mare (aici speculez pe baza faptului că de ceva vreme suprafețele apartamentelor sunt din ce în ce mai mici și la 90% dintre ele bucătăria e un perete al sufrageriei, nu m-am uitat exact ce suprafață au, dar după cum sunt plasate ferestrele, nu au cum să fie foarte mari). În plus, blocurile acelea sunt chiar mai apropiate între ele decât blocurile vechi. În circa 70.000 se poate găsi și unul cu 3 camere și garaj la parter.
  Tehnic, încă este margine acolo, deoarece peste drum e teren viran 🙂

  Răspunde
 • Daca vrei apartament intr-un bloc nou, varianta propusa este „zona buna” si „aproape de metrou” si asa mai departe. Alternativele sunt Militari Residence, Berceni zona IMGB, blocurile lui Negoita dinspre autostrada si asa mai departe. Se mai gasesc si alte rezidence-uri care nu sunt la marginea orasului, dar destul de greu si unele sunt chiar mai scumpe (vezi alea de la Dristor).

  Răspunde
 • 66 cu balcon. 56 fara

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu