Ai zice că e o situaţie incertă şi lumea ar trebui să se gândească de două ori înainte să ia decizii şi să facă investiţii mari. Dar nu e cazul, se merge în continuare business as usual.

Îmi povestea cineva dintr-o bancă despre nişte cetăţeni care au venit să ceară un credit pentru un apartament de 2 camere. Nimic special până aici, doar că apartamentul era la Moghioroş Residence, pe strada Braşov (unde face tramvaiul 41 stânga spre capăt), fix în buza Prelungirii Ghencea. Şi nici asta n-ar fi o problemă, dar 2 camere + locul de parcare ajungeau pe la 100.000 de euro.

Moment în care mi-a dat eroare. Întrebaţi dacă e o idee aşa bună, oamenii au zis că se justifică preţul, că e zonă bună, că e aproape de metrou (!), că sunt şcoli în zonă, grădiniţe, piaţă…

Deci la intrare în Prelungirea Ghencea, în ceea ce era pe vremuri capătul capătului, a devenit zonă bună. Asta e fix ca reclama jenantă de la Mega Mall – “un mall în inima oraşului”.

Realitatea e că oamenii fac alegeri de genul ăsta în fiecare zi. În cazul de faţă, deşi complexul respectiv arată excelent, mi se pare mult prea optimist să spui că ai metrou (sunt 2 staţii de tramvai până la cea mai apropiată staţie de metrou), piaţa e la aceeaşi distanţă, iar şcolile şi grădiniţele din acea zonă ca cartierului Drumul Taberei nu sunt neapărat de top astfel încât să spui că merită efortul financiar.

În plus, dacă iei în calcul şcoli şi grădiniţe, de ce dai 100k euro pe 2 camere? Dar asta nu i-a oprit să ia credit pe 30 de ani.