Deși la începutul pandemiei, când s-a dat lockdown, Guvernul a anunțat că toate categoriile profesionale afectate vor fi sprijinite, a trecut timpul, s-a pus batista pe țambal, s-a mers mai departe.

S-au dat niște ajutoare pe la Horeca, s-au mai acordat granturile alea de 2000 de euro, ai crede că s-a rezolvat problema.

Ceea ce nu e deloc adevărat, că au rămas o grămadă de categorii de afaceri care tot așteaptă un semn din partea autorităților. Un plan de relansare, ceva.

Cea mai recentă categorie care s-a organizat și a protestat e cea a organizatorilor de evenimente din zona de business. 

Când a fost vorba de Horeca s-a spus că nu plătesc taxe, deci nu sunt o prioritate pentru stat. Dar aici deja avem o categorie care plătește o grămadă de taxe, că nu ia nimeni bilete la conferințe la negru. Și nici sponsorizările nu se dau pe sub mână.

Deci zeci de organizatori care plătesc o mulțime de taxe stau pe bară de luni de zile (sau fac niște evenimente online, cu public scăzut și încasări mai mici) și autoritățile le dau cu seen. 

Sunt tare curios dacă pe ei îi vor ignora în continuare și artiștii vor primi ajutoarele pe care le-au cerut. Nu că m-ar mai surprinde standardele duble de la statul român.