Deși la începutul pandemiei, când s-a dat lockdown, Guvernul a anunțat că toate categoriile profesionale afectate vor fi sprijinite, a trecut timpul, s-a pus batista pe țambal, s-a mers mai departe.
S-au dat niște ajutoare pe la Horeca, s-au mai acordat granturile alea de 2000 de euro, ai crede că s-a rezolvat problema.
Ceea ce nu e deloc adevărat, că au rămas o grămadă de categorii de afaceri care tot așteaptă un semn din partea autorităților. Un plan de relansare, ceva.
Cea mai recentă categorie care s-a organizat și a protestat e cea a organizatorilor de evenimente din zona de business.
Când a fost vorba de Horeca s-a spus că nu plătesc taxe, deci nu sunt o prioritate pentru stat. Dar aici deja avem o categorie care plătește o grămadă de taxe, că nu ia nimeni bilete la conferințe la negru. Și nici sponsorizările nu se dau pe sub mână.
Deci zeci de organizatori care plătesc o mulțime de taxe stau pe bară de luni de zile (sau fac niște evenimente online, cu public scăzut și încasări mai mici) și autoritățile le dau cu seen.
Sunt tare curios dacă pe ei îi vor ignora în continuare și artiștii vor primi ajutoarele pe care le-au cerut. Nu că m-ar mai surprinde standardele duble de la statul român.
3 comentarii. Leave new
Pe bune? Tu chiar vorbești serios? O plângi pe Delia care si-a luat apartament de 3 milioane de euro? Foarte bine, banii ei, nicio problema. Dar sa plângi după ajutor de la stat, e nesimțire. Sau pe toți cei care se pozau prin Maldive si plang acum ca nu mai au cântări? Dacă nu știai, guvernul a zis da, ok, va ajutam, vă dăm X % din încasările de anul trecut. Veniți cu facturile, bilanțul si se rezolva. Poate nu știai dar și la ,,marii, organizatori de festivaluri, la fel. Bilanț? Să vezi acolo cheltuieli. Si bilanț pe minus. Că deh, cum facem sa păcălim statul sa nu plătim niște taxe!
P.S Jucătorii de la Barcelona au acceptat reducerea salariilor cu 120 de milioane de euro! Da, știu, vei spune ca la banii lor nu e problemă. Dar cand dai pe un apartament de 3 milioane plângi ca nu ai bani de curent!
Citeste cu atenție, că n-am plâns-o. Tocmai, ziceam că sunt curios dacă artiștilor le dau bani și ăstora nu le dau nimic.
Era vorba de organizatorii de evenimente de business, la care totul este fiscalizat. La alea de muzică e altă poveste.
Dar de ce aceste categorii de oameni merita ajutate și altele nu? Cu ce sunt mai speciali organizatorii de conferințe fata de oameni din alte domenii in care nu se mai castiga aproape deloc sau care au trebuit sa își închida afacerile?