Pentru că mă plictisesc stând la căldură într-un apartament cu un singur televizor şi fără Playstation (ştiu, e oribil, de câteva ori a trebuit chiar să vorbim unul cu celălalt!), am început să mă uit pe apartamente în complexuri rezidenţiale noi. 

Partea bună e că acum am experienţa mai multor apartamente mobilate şi ştiu la ce detalii să mă uit. Partea proastă e că toate apartamentele au cam aceleaşi probleme.

Şi n-o să încep acum cu alea clasice, gen „de ce avem 3 camere la 68 de metri pătraţi”, că ştiu că e scump metrul pătrat şi n-are lumea bani.

Dar cum să nu faci o debara nici măcar în apartamente de 90-100 de metri pătraţi? Un spaţiu de depozitare, o boxă, o cămăruţă, ceva.

Ăştia care construiesc acum n-au făcut decât să mute debaraua lângă dormitor şi să-i spună în mod pretenţios „dressing”. De parcă toate familiile care se mută în blocuri noi nu mai gătesc, nu mai deţin o bormaşină, un fierăstrău pendular, un aparat de sudat… ştiţi ce zic. Chestii pe care le are orice om în casă.

Eu înţeleg că nu prea mai găteşte lumea, că nu-şi mai fac provizii de gemuri sau murături, dar nu poţi înghesui totul prin dulapurile din bucătărie. Găleata cu mopul? Aspiratorul? Suportul de brad? Sania lu’ ăla micu?

Şi nu-mi spuneţi de boxă aflată cine ştie unde prin bloc, aia e pentru bicicletă, butoiul cu varză şi alte chestii, eu zic de obiecte pe care le foloseşti în mod uzual şi care nu prea îşi au locul în spaţiile astea „smart” desenate de arhitecţii zilelor noastre, care arată ca în reviste.

4 comentarii. Leave new

 • Minimaliștii nu mănâncă murături.

  Răspunde
 • N-am văzut nicio debara în niciun plan de apartament nou, cel puțin nu în ultimii 10-15 ani. Dezvoltatorii se lăcomesc la ăia câțiva metri pătrați de parcă de-acolo le vine singurul profit.

  Răspunde
 • Am avut discutia asta la un apartament de 300k. 100mp fara nici macar un singur spatiu de depozitare. Cand am ridicat problema asta cu tipul de la vanzari a zis „lasati doamna ca rog arhitectul sa va deseneze un dulap pe plan sa va imaginati cum vine”

  300k. Imi desena un dulap sa imi imaginez cum vine.

  Răspunde
 • Bai, tu ai scotocit prin debaralele mele? Ca am doua (bloc comunist, ce sa ii faci). Una cu aspiratorul, suportul de brad, si galeata cu mop, celalata cu cateva borcane de muraturi, gemuri si miere, plus, niscaiva baxuri de hartie igienica, ca, nah, e pandemie, nu stii cand ne inchid iar astia in casa….
  Oricum, am inteles ca am ramas singurul fraier din bloc care nu a demolat peretele dintre debaraua „mare” si bucatarie ca sa imi largesc bucataria…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu