in Politics

Articolul lui Moise Guran nu dezvăluie mai nimic despre Nicușor Dan

Mi-am petrecut vreo jumătate de oră din viață citind articolul în care Moise Guran explică de ce n-a mai intrat în politică.

N-a fost un timp chiar pierdut, dar nu vă recomand să-l citiți, pentru că nu veți rămâne cu mare lucru. Și în niciun caz nu veți afla dezvăluiri așa mari, precum scrie în titlu.

După pagini întregi de relatări, tot ce aflăm concret e ceea ce știam deja: că în intreriorul Alianței USRPLUS sunt discuții foarte mari între reprezentații celor 2 partide, că Dan Barna nu mai e pe placul nimănui și cu toate astea se menține la conducere, că au și cei din USR personajele lor dubioase.

Dar subiectul principal, anunțat din titlu, e extrem de subțire. Practic, toată dezvăluirea constă în relatarea unei discuții dintre Vlad Voiculescu și niște membri USR, așa-ziși nicușoriști. Un articol uriaș al cărui subiect e tratat într-un singur paragraf, fără să fie urmărit subiectul ulterior. Din punct de vedere jurnalistic, articolul e un ciot, cum ar zice Wikipedia.

Bucata respectivă e bazată exclusiv pe hearsay, adică pe auzite.

Nu ne trebuia articolul ăsta ca să știm că Nicușor Dan a devenit un animal politic obsedat de acest scop al Primăriei, gata să facă orice e nevoie pentru a-și atinge obiectivul. Am aflat asta în cel puțin 3 ocazii, cu fapte, nu cu declarații ale unor terți:

1. în momentul în care a negociat cu PNL înainte să existe un răspuns clar din partea USRPLUS privind candidatul.
2. atunci când a ieșit public și a anunțat cu fast că alegerea lui pentru parlamentare este PNL (înțeleg că era dator lui Orban cu asta, dar putea s-o facă într-un cadru ceva mai puțin formal, nu să organizeze un eveniment pentru asta).
3. atunci când s-a rupt de Vlad Voiculescu și l-a ținut pe tușă vreo 3 luni (chiar dacă nu era numit viceprimar, Voiculescu putea fi implicat în activitatea primăriei dacă Nicușor ar fi vrut asta), până când a înțeles și Voiculescu mesajul și a plecat pe post de ministru al sănătății.

Altfel, e o văicăreală maximă, în care Moise Guran ne explică cum el a vrut, a organizat, a propus, dar oamenii ăia răi de acolo n-au vrut să asculte de el. Nu mai insist, doar enumăr: Ilie Șerbănescu, Robert Turcescu, Rareș Bogdan. Și Radu Opaina, chiar dacă nu e jurnalist, tot din afara sistemului era, tot cu un eșec s-a încheiat și aventura lui după ce dădea lecții la televizor.

Tot ce s-a întâmplat bun e datorită lui, tot ce e nasol e din vina altora.

3 comentarii. Leave new

 • Un articol foarte slab (al lui MG), am citit pe diagonala si tot consider ca mi am pierdut timpul. MG a devenit irelevant de ceva vreme pentru mine si nu il mai urmaresc.

  Răspunde
 • Când Barna si compania i-au dat în cap lui Nicușor Dan, și, practic l-au dat afară din partidul făcut de el de la zero, nu am vazut sa iasă cineva sa spună ceva. E cineva care crede ca exista azi USR fara Nicușor Dan? A, acum ne dam fete mari și plângem ca Nicușor Dan a rezistat. Si nu ne mai iubește pe noi cei care l-am aruncat ca pe o masea stricata după ce ne-a bagat în Parlament. Mișto.

  Răspunde
 • Nicușor e un conservator mohorât. Baftă să faceți reforme cu el.
  Aspect mai important din articol este faptul că Statutul USR este un regulament prost(sau bine) scris, pt a nu permite evoluția acestuia. Curat rea-voință.
  Era mai ușor să schimbi o lege pesedistă anul trecut, în Parlament, decât să ajustezi Statutul USR.

  Toată lumea zice că Ro ar merge înainte dacă ar renunța la goana după tătuci, dar și tătucii nu ne lasă în pace; că doar ce au fost alegerile pt PMB decât negociere între tătucul Nicușor și tătucul Orban. Fi-mi-ar scârbă!
  Efectiv, nu ai loc de ăștia; toată lumea trebuie să stea acum la coadă pt că a stat și Nicușor și Orban. Și când le-a bătut lumea obrazul că doar statul la coadă nu e motiv să și primești puterea, au făcut blat să rămână un singur tur și apoi să pună cordon după ei (ca în cluburi, e plin acum). Fi-mi-ar scârbă!

  Da, da, știu, la fel face și Barna; măcar ăla s-a luptat cu Constituția moștenită de la Nicușor și vrea Fără penali. Eu nu l-am auzit pe Nicușor zicând Fără Penali; el era cu familia tradițională. Când tragi linie, tot Barna iese pe plus.
  Fi-mi-ar dulce în gură peste patru ani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu