A luat eMAG amendă de 6.7 milioane de euro de la Consiliul Concurenței pentru că au afișat produsele lor în fața produselor din Marketplace. Și asta e suma mai mică, pentru că cei de la eMAG au cooperat, și-au recunoscut vina și au promis că vor umbla la algoritmi.

Din punctul meu de vedere ar fi putut renunța de tot la Marketplace, sunt prea puține cazurile în care am găsit lucruri interesante la partenerii din platformă, iar odată cu introducerea abonamentului Genius și a easyBoxurilor comand aproape exlusiv de la eMAG. Excepția din acest an cred că este asta cu fotoliile Pufrelax despre care am scris deja.

Dar rugămintea mea către Consiliul Concurenței este să permită eMAG să facă o excepție doar pentru contul meu dacă se poate. Să le permită să-mi ascund de tot ofertele din Marketplace, ca opțiune din cont, să nu mai bifez mereu ”Vândut de eMAG”. Țin minte că în urmă cu vreo 2 ani i-am cerut fix asta lui Iulian Stanciu la întâlnirile informale, iar el mi-a răspuns ușor fâstâcit că va analiza varianta, dar că nu crede că se poate face asta.

E fix cum zice Vali aici, eu sunt printre oamenii ăia care preferă să ia de la eMAG chiar dacă e puțin mai scump.

Iar motivele sunt simple, le-am enumerat și mai sus:

  • livrare gratuită prin Genius (la easybox sau chiar acasă, după caz)
  • rețeaua easybox
  • retur fără bătăi de cap, direct în showroomuri, mai nou și la easybox
  • livrarea e în 2-3 zile cel mult, vs. 2-3 săptămâni în unele situații pentru Marketplace (au fost și cazuri cu livrare după 2 zile din Marketplace de-a lungul anilor, dar e loterie).