Sunt viteaz prin trafic şi pe lângă, dar până la un punct. Ştiu că nu poate să iasă nimic bun dacă mă dau jos din maşină, sunt conştient că uneori e mai bine să eviţi conflictele. 

Există situaţii în care pur şi simplu îmi văd de drum după ce îi atrag atenţia unui ghiolban, chiar dacă am dreptate şi el vociferează. Nu caut să amplific conflictul, nu plec de la premisa că trăim într-o ţară civilizată, cu reguli şi legi şi asta mă apără în mod automat. Nu de alta, dar chiar nu vreau să joc la ruleta mârlănească.

Ce-i aia ruleta mârlănească? Un termen pe care tocmai l-am inventat eu şi presupune să nu ştii peste ce fel de mârlan dai. Sunt situaţii în care ai noroc şi dai peste cineva cu tupeu care doar îţi sparge nasul şi alte situaţii în care dai peste un interlop de care şi poliţia se teme

Dacă nu ştiţi povestea, e destul de simplă: un tătic se plimba cu copilul în cărucior printre blocuri, a văzut un tip care parcase pe trotuar, l-a luat la rost. Conflictul a escalatat până în punctul în care dementul ăla a lovit căruciorul în care se afla o fetiţă de câteva luni. Sigur, o lovitură uşoară, au scăpat teferi, dar mai mult din noroc aş spune eu. S-a dovedit ulterior că individul era unul dintre cei mai periculoşi interlopi din Bucureşti, de a venit poliţia cu trupele speciale să-l ridice de acasă şi să-l ducă în arest preventiv.

Ce faci când dai de un individ de genul ăsta şi lucrurile degenerează până în punctul în care se întâmplă o tragedie? Îţi dă una în cap şi te lasă lat sau îţi omoară copilul. Ok, face puşcărie 10-15-20 de ani, dar cu ce te mai ajută asta? Ai avut dreptate, l-ai învăţat tu minte să nu mai parcheze pe trotuar.

Nu zic că trebuie să închidem ochii la faze de genul ăsta, dar uneori mai trebuie să şi analizezi situaţia, să-ţi dai seama cu cine ai de-a face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu