in Casual stuff

Am asistat la câteva înscrieri pe platforma de vaccinare la nivel naţional, nu pentru mine, ci pentru nişte prieteni şi părinţii lor. Am văzut cum funcţionează lucrurile şi am rămas cu o singură dilemă: de ce nu există şi nişte sloturi de rezervă?

De ce nu încercăm să reducem aproape de zero vaccinurile rămase în plus, cu o listă de 2-3 persoane care să vină la final de zi în caz că mai rămâne vreun vaccin?

E clar că vor fi situaţii în care anumiţi oameni nu se vor mai putea vaccina conform programării. Sunt tot felul de variante, nu încep acum să le înşir pe toate. Unii vor lua virusul între timp, alţii vor ajunge pe la spital din alte cauze, la sute de mii de vaccinuri se mai întâmplă şi lucruri de genul ăsta.

Teoretic vor fi păstrate în frigidere unele vaccinuri, dar dacă apuci să deschizi un flacon, trebuie folosit tot serul în câteva ore. Presupunând că rămân la finalul zilei 2-3 doze în fiecare centru de vaccinare, chiar şi 1 dată pe săptămână, vorbim de sute de doze. De ce nu există un plan de rezervă şi pentru asta?

Sunt convins că ar fi oameni din etapa a III-a, dispuşi să-şi încerce norocul în acest fel, adică să se înscrie pe liste de rezervă şi să vadă dacă le mai rămâne ceva într-o anumită zi. Să fie anunţaţi telefonic cu o oră înainte sau ceva de genul.

Tare mă tem că va creşte procentul de vaccinuri nefolosite şi ne vom trezi că trebuie să găsim rapid soluţii ca să nu se piardă prea multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu