in Liverpool

Relaţia dintre Klopp şi conducere e mai tensionată decât pare

E august 2020 şi Liverpool îl vinde pe Dejan Lovren la Zenit St. Petersburg fără să mai cumpere un al 4-lea fundaş central. Klopp discută despre Fabinho ca variantă de backup, în condiţiile în care Joel Matip avea deja un istoric bogat în ceea ce priveşte accidentările. Klopp este optimist, îşi face calculele bazându-se pe faptul că Virgil Van Dijk e o stâncă, cu foarte puţine accidentări la activ.

Câteva săptămâni mai târziu nu doar că se rupe Van Dijk pentru tot sezonul, dar olandezul e urmat la scurt timp de Joe Gomez. Liverpool îşi pierde fundaşii titulari în decurs de câteva zile, pentru un sezon întreg.

De-aici au urmat o mulţime de întrebări adresate lui Klopp şi o evoluţie a declaraţiilor care ne-a arătat cum stau lucrurile de fapt la club. Dacă la început Klopp era destul de relaxat şi vorbea despre soluţii, ultimele zile, în care au venit accidentările lui Fabinho şi, din nou, Matip, discursul s-a schimbat.

„These decisions are not my decisions. I cannot decide if we do something in the transfer market or not.”

Altfel spus, dacă era după mine, cumpăram de mult, dar nu vor ăştia. În materie de abordări PRistice (la care Klopp e maestru) asta e cea mai dură poziţie pe care o poate lua un manager dintr-un campionat civilizat. Sigur, dacă era Şumudică la Liverpool, declaraţia suna ceva de genul „eu am vrut să luăm unul – doi fundaşi, dar patronii sunt zgârciţi, nu vor să dea bani acum, spun că este criză”. Dar nu e Şumudică acolo 🙂 Esenţa e aceeaşi, oricum.

Probabil că se va găsi o soluţie de moment, astfel încât Liverpool să treacă acest hop de 6-7 etape fără să fie nevoită să-l joace pe Henderson lângă Fabinho în centrul apărării şi fără să mai apeleze la puşti. Sper să apară un transfer până luni, altfel e în pericol inclusiv o clasare în top 4, nu mai vorbim de titlu.

Oricum ar fi, eroarea s-a produs în august, când Lovren a fost lăsat să plece fără o soluţie reală de backup. 

 

1 comentariu. Leave new

 • E o problema la Liverpool si Man United care nu exista la Chelsea si Man City: chitroseala.

  In ultimii ani, Man United i-a adus pe: Eric Bailly (£30m), Victor Lindelof (£31m) si Harry Maguire (£85m).

  Liverpool i-a adus pe: Joel Matip (free) si Virgil van Dijk (£75m).

  In schimb, Man City i-a adus pe: Nicolas Otamendi (£34m), John Stones (£50m), Aymeric Laporte (£58.5m), Nathan Ake (£40m) si Ruben Dias (£64m).

  QED.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu