Meghan Markle şi Harry Prinţul au dat interviu la Oprah. Gratuit, cado. Se pare că Oprah ar fi făcut vreo 9 milioane de dolari din cele 90 de minute de întebări şi răspunsuri, că n-ajunge oricine la figurile regale.

Am urmărit şi eu în weekend, că prea era discuţie mare pe marginea interviului (care e la liber pe CBS.com, dar vă trebuie IP de SUA ca să meargă jucăria).

Ce pot să spun e că s-a lucrat mult şi se vede. E un fir narativ foarte bine construit, o retorică ce urmăreşte atât de bine serialul The Crown, încât îţi vine să te opreşti şi să-i aplauzi pe oamenii care au gândit asta.

Serios, sunt câteva lucruri plantate excelent, dar trebuie să ai puţin context ca să le observi.

Eu am avut un curs de mass media la facultate în care am studiat, printre altele, tehnica interviului. Şi jumătate de semestru am discutat doar despre interviul dat de Lady Di lui Martin Bashir de la BBC, în 1995. La momentul ăla prinţesa Diana nu era încă divorţată de Charles, erau doar separaţi, dar se zvoneau tot felul de lucruri despre relaţia lor.

Ăla e celebrul interviu în care ea zice there were three of us in this marriage, so it was a bit crowded. Întâmplarea face că am primit (sau găsit pe net?) interviul ăla la vremea respectivă şi l-am păstrat, astfel că acum am putut să-l revăd şi să-l compar cu cel dat de Meghan.

Sunt nişte gesturi atât de asemănătoare între Meghan şi Diana, o cadenţă în discurs, nişte puncte cheie pe care se insistă, încât ai putea crede că Meghan le-a studiat. Dacă ar fi fost actriţă, ai putea bănui chiar că a jucat interviul ăsta. Oh, wait…

Harry a dat-o mai din top, a venit şi a zis clar de istoricul nefericit pe care îl are familia lui cu femeile care nu se supun unor tipare, a amintit de câteva ori de mama lui, în caz că nu era foarte clar ce s-a punctat înainte, a zis că totul s-a schimbat și pentru Meghan FIX după turneul din Australia, exact cum se sugerează și în The Crown, tot așa, din cauza unei presupuse geloziia Familiei.

Îmi place că pe tot parcursul interviului se merge pe idei de tipul „după cum ştim cu toţii… (din serialul The Crown) familia Regală face asta şi asta”. Paranteza îmi aparţine, însă chiar pare că au construit interviul ăsta pentru un anumit tip de public, ăla care e interesat de Casa Regală şi automat a văzut The Crown.

Eu sunt convins că familia lui Harry n-a fost aşa încântată de ideea unei americance, divorţate, creole intrată în Instituţia lor (cu accent pe ordinea asta aş miza eu). Dar mi se pare că Harry şi Meghan au profitat de chestia asta şi au ţesut o întreagă poveste.

În rest, au insistat obsesiv că ei vor doar protecţie, atât le trebuie, securitate. Sunt convins că e o problemă reală, dar pe lângă asta e şi un standard de viaţă cu care sunt obişnuiţi amândoi şi pe care vor să-l păstreze. Nu de alta, dar pentru un apartament cu 2 camere în Berceni n-aveau nevoie de foarte mulţi bani.

Foto via

1 comentariu. Leave new

  • Am inteles ca difuzeaza interviul si Prima TV, duminica la ora 12,00.
    Nu stiu daca o sa ma uit la interviu, ca nu prea ma intereseaza persoanele respective si nici serialul The Crown nu l-am vazut, ca sa imi dau seama cat de mult s-au inspirat pentru interviu de acolo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu