in Casual stuff

Ce s-a schimbat pe timp de pandemie la procedura de check-in online

Mare grijă dacă zburaţi în perioada asta, s-au schimbat puţin lucrurile şi noţiunea de check-in online a cam dispărut. 

Era să luăm ţeapă săptămâna trecută pe zborul spre Germania, pentru că sunt alte proceduri din cauza COVID-19 şi e nevoie de nişte verificări suplimentare, deci timp pierdut aiurea.

Momentan sunt doar câteva companii/ţări care permit check-in online „clasic”, le găsiţi aici.

Restul cer test negativ sau adeverinţă de vaccinare, apoi îţi dau o confirmare care trebuie verificată în aeroport la ghişeele de check-in. Fără verificarea aceea nu primeşti boarding pass-ul.

Noi ne-am grăbit, n-am fost atenţi şi ne-am dus cu o oră înainte la aeroport, cu acele confirmări pe care le credeam a fi boarding pass-urile. Aveau locul tipărit, aveau un cod QR, dar undeva scria mic „this is not a boarding pass”.

Norocul nostru a fost că am dat de nişte doamne amabile de la Tarom care ne-au ajutat, altfel mergeam pe jos până în Germania, că la ghişeele de check-in erau cozi uriaşe şi n-ajungeam în timp util.

Deci mare atenţie dacă zburaţi în perioada asta, căscaţi bine ochii, citiţi toate informaţiile, chiar dacă aţi zburat de zeci de ori şi aveţi un flow stabilit.

La controlul vamal este uneori coadă mare, ca pe vremuri, dar dacă zburaţi cu paşaport electronic, puteţi ocoli coada. Au introdus nişte automate cu facial recognition şi acolo e foarte gol. Ar fi bine dacă s-ar comunica lucrul ăsta, noi ne-am prins abia spre finalul cozii, probabil că mai erau şi alţi oameni care aveau paşaport şi puteau trece mai rapid.

În mod normal ar trebui făcute 2 cozi separate cu un cordon pe toată lungimea holului ce urmează controlului de securitate, dar probabil că va mai fi nevoie de câţiva ani să se prindă cineva din aeroport.

4 comentarii. Leave new

 • Utila informatie, multumesc. Luna viitoare s-ar putea sa zbor catre Italia, e bine de stiut ca sunt noi formaliitati de indeplinit.

  Răspunde
 • Depinde de cerintele tarii in care mergi. In spania iti ceri sa ai completat un formular,sa prezinti un cod QR. Daca nu il ai, daca ai ramas fara baterie il completezi la destinatie. Nu are treaba cu check-in de la compania cu care zbori, mai ales ca in multe tari prezinti la destinatie acel codQR/document, nu la plecare.

  Răspunde
 • Daca am inteles eu corect trebuie trecut pe la check-in chiar daca l-ai facut online pentru verificarea adeverintei de vaccinare. Asa-i ? Voi face in curand un zbor cu Wizz catre Germania. Sa stiu sa ma pregatesc psihologic pentru cozile de la checkin Wizz 🙂

  Răspunde
  • Nu știu dacă e la fel pentru toate companiile aeriene, așa că recomandarea mea e să citești bine de tot ce scrie pe toate documentele pe care ți le dau.

   Noi ne-am bazat pe experiență și era să luăm țeapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu