A apărut sezonul 2 din Movies that made us, un serial documentar foarte mișto făcut. Îl găsiți pe Netflix. 

Sezonul ăsta urmărește tot 4 povești: Forrest Gump, Back to the future, Pretty Woman și Jurassic Park.

Când mă uit la astfel de seriale îmi dau seama cât de greu s-au făcut capodoperele astea, cu ce chin, cu ce perseverență din partea unui scenarist sau a vreunui producător. Auzi din când în când povești despre diferite filme care s-au născut greu de tot, dar atunci când cineva face o poveste de 45 de minute numai cu subiectul ăsta ajungi să pui în perspectivă anii ăia dificili.

Tiparul e cam același, cu studiourile rele (e un serial produs de Netflix, normal că sunt rele studiourile mari) care vor mereu să facă super filme de Oscar cu bugete cât mai mici, mizilicuri de 50-100 de milioane. Neapărat e și un producător sau un regizor bătăios, apoi un happy-end cu super box office și premii.

Desigur, astea sunt poveștile alea mișto. Că despre filmele alea ratate nu zice nimeni. Sau despre alea care nu s-au mai dus la capăt. Sau de alea care au mâncat de 2 ori mai mult buget și care n-au performat. Studiourile se întâlnesc an de an cu chestia asta, presiunea e mare, se învârt constant sute de milioane de dolari, iar la final trebuie ca totul să iasă pe plus.

Altfel, niște amănunte interesante de culise, am văzut cu plăcere fiecare episod.

În cazul în care nu v-ați uitat la sezonul 1, filmele documentate sunt: Home Alone, Die Hard, Dirty Dancing și Ghost Busters.

Cum am mai spus-o, aștept multe-multe sezoane din serialul ăsta, că sunt convins că există multe povești bune de spus la Hollywood, iar cei implicați în producția unui film sunt de cele mai multe ori entuziasmați să povestească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu